Gå til sidens hovedinnhold

Frykter ulykker på norsk sokkel

Flere alvorlige hendelser på norsk sokkel den siste tiden bekymrer Petroleumstilsynet.

Bare flaks har gjort at vi har unngått store katastrofer på norsk sokkel de siste årene. Det mener Petroleumstilsynet.

- Ifølge den årlige risikomålingen vår, har ikke risikonivået økt, men de hendelsene vi har sett på sokkelen den siste tiden, gir grunn til bekymring for at risikoen er høyere, sier direktør i Petroleumstilsynet, Magne Ognedal, til Teknisk Ukeblad.

I etterkant av nestenulykken på Statfjord A i mai, der det oppsto lekkasje i et drenssystem, kritiserte Petroleumstilsynet StatoilHydro for manglende risikoforståelse. Ifølge tilsynet var ikke forståelsen for risiko god nok.

- Vi tar disse spørsmålene på alvor, og 90 ledere i StatoilHydro gjennomfører nå et treningsprogram med vekt på risikostyring og lederskap, sier HMS-direktør Gunnar Breivik i StatoilHydro til Teknisk Ukeblad.

Etter hendelsen på Statfjord A, har det også vært en alvorlig gasslekkasje på Oseberg C og en større feil i crackeren på Mongstad-raffineriet.

Leder i YS-forbundet Safe, Terje Nustad, hevder faren for store ulykker har økt. Overfor Teknisk Ukeblad kritiserer han StatoilHydros nedbemanningsprosess og sier den setter liv og helse i fare.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken