Gå til sidens hovedinnhold

Frykter voldsom demonstrasjon

Tusenvis av politifolk strømmer nå ut i gatene i St. Petersburg.

ST. PETERSBURG (Nettavisen): Opposisjonspartiet Det andre Russland skal seinere i dag arrangere en større demonstrasjon i sentrum av St. Petersburg. Demonstrasjonen er lovlig – men politiet har lagt strenge restriksjoner.

- Har tidligere endt med vold
Opposisjonsledelsen har samlet seg på en kafé i sentrum av byen, der leder og tidligere sjakkverdensmester, Gary Kasparov er et naturlig midtpunkt.

- Sikkerhetstiltakene og politiet har bare til hensikt å skremme demonstrantene bort, sier Kasparov i et eksklusivt intervju med TV 2 Nyhetene. Kasparov håper flere tusen vil delta i dagens marsj.

- Tror du at demonstrantene blir møtt med vold?

- Jeg håper det vil gå fredelig for seg, men det avhenger av politiet. Tidligere marsjer har endt med vold, sier Kasparov.

3. mars i år endte en lignende demonstrasjon i St. Petersburg med voldsomme sammenstøt mellom politi og sympatisører med Det andre Russland.

Møter Putin
Demonstrasjonen som starter 15.30 norsk tid - er lovlig - men politiet har lagt strenge restriksjonen på arrangementet. Blant annet blir alle demonstranter gjennomsøkt med metalldetektor.

Over 50 lastebiler med politifolk har ankommet sentrum av byen og de har tatt oppstilling i kvartalene rundt.

Dette skjer samtidig med at statsminister Jens Stoltenberg skal møte president Vladimir Putin i St. Petersburg.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin