Gå til sidens hovedinnhold

- Fryktet bortføring til India

I tiden før 41-åringen angivelig kidnappet døtrene, skal han ha snakket om at de måtte forberede seg på å flytte utenlands.

(iBergen.no) Da straffesaken mot ham startet mandag nektet han straffskyld for bortføring av de to mindreårige jentene.

Sonet for voldtekt
Ifølge tiltalen iscenesatte han en dramatisk kidnappingsaksjon mens døtrene var på skolen. 41-åringen hadde dagpermisjon fra Bergen fengsel, der han sonet en voldtektsdom mot sin tidligere kone, og mor til de to jentene.

Sammen med en kamerat og et familiemedlem, troppet han opp på skolen et par dager før påskeferien i fjor, og kommanderte døtrene ut av klasserommet. Jentene ble sendt sammen med kameraten til hans hus, mens faren reiste tilbake til Bergen fengsel. Der nektet han å fortelle politiet hvor døtrene befant seg, til den stadig mer bekymrede morens store fortvilelse.

- Han har snakket med barna tidligere om å reise til utlandet, at de skal flytte for å ta tilbake den tapte samværstiden etter skilsmissen. Visstnok skulle de bo i India. Barna fortalte meg at han hadde sagt de nå måtte lære seg engelsk. Jeg visste også at han hadde tatt opp et lån på 300.000 kroner, fortalte jentenes mor i retten.

Gråt stille
Døtrenes lærer fortalte om den uvirkelige situasjonen hun plutselig befant seg i da barnas far plutselig sto i døren til klasserommet.

- Han tilkalte jentene, og jeg spurte om jeg kunne hjelpe han. Men han ville ikke svare meg. Jentene så duknakket i gulvet, mens tårene trillet. Jeg ba ham vente, så jeg fikk sjekket om han hadde lov å hente dem, for jeg visste jo at han bare hadde samværsavtale med dem om lørdagene. Da pekte han på meg og sa at jeg ikke skulle blande meg i en foreldresak, fortalte læreren.

- Noe var muffens
Også 41-åringens kamerat syntes situasjonen var merkelig, men først utpå kvelden, da politiet plutselig sto på døren og forlangte at jentene ble overlevert dem.

- Før vi hentet dem på skolen, sa han til meg at politiet hadde ingenting med å blande seg i barnefordelingssaken, og jentene måtte for all de ikke gies tilbake til dem. Jeg tenkte ikke på det da, men senere skjønte jeg at det var noe muffens, sa kameraten i retten.

Lovlig samvær
Selv framholdt 41-åringen at han hentet jentene som en del av lovlig samvær han skulle ha med dem i påskeferien. At han bare hadde dagsperm og ikke påskeferie fra fengselet, forklarte han med at han først ville få forlenget permisjon når han hadde hentet jentene.

De tidligere ektefellene har hatt en årelang og særdeles bitter tvist om foreldreansvar og samvær med deres to felles barn. Uenighetene om hvilke rettigheter far hadde, skapte ifølge ham en misforståelse som førte til anklagene om kidnapping.

- De var glade
- De har rett til å være med sin far. Jentene var kjempeglade da jeg hentet dem på skolen den dagen, fortalte faren fra vitneboksen.

Da eks-kona fortalte om India-planene, ristet han stille på hodet ved tiltalebenken. Han risikerer ubetinget fengselsstraff dersom han dømmes etter tiltalen. Aktor vurderer også å nedlegge påstand om at 41-åringen får kontaktforbud mot sin familie. Bergen tingrett har satt av to dager til behandlingen av saken.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis