Gå til sidens hovedinnhold

- Fryktet det verste

Yngve Strand satt i livbåten sammen med kjæresten mens skjæret kom nærmere og nærmere. - Uvirkelig, sier Strand til TV 2 Nettavisen like etter dramaet.

Hurtigruta «Midnatsol» var bare 100-150 meter fra å gå på grunn i natt. Det var stiv kuling og tung sjø i området da hurtigrutas nyeste skip fikk motorstans.

Vekket av alarm
Yngve Strand lå og sov da alarmen gikk klokken 04.15 søndag morgen. Over høyttaleren fikk han og kjæresten sjokkmeldingen.

- Kapteinen informerte om at motoren hadde sviket, og ba alle passasjerer samle seg i femte dekk. Vi ble bedt om å ta på oss varme klær, sier Yngve Strand til TV 2 Nettavisen, på telefon fra hurtigruteskipet MS «Midnatsol» søndag morgen.

Kjæresteparet tok på seg klær og kom seg opp i skipets femte dekk. Der ble de informert om situasjonen og fikk utdelt redningsvester og varmedrakter.

- Jeg ble dårlig i magen og skjelven i kroppen. Det hele var veldig uvirkelig, sier Strand.

- Som på en film
Etter å ha fått redningsvesten på, fikk de 109 passasjerene, utenlandske og norske, beskjed om å gå opp på øverste dekk i skipet.

- Vi måtte gå ombord i en livbåt. Mens vi gikk ombord, startet motoren, men på grunn av at båten var så nære land, ville de holde oss i livbåten til de hadde fått kontroll på båten, forteller Strand.

- Hva tenkte du da du satt i livbåten?

- Jeg tenkte på familien, og at jeg måtte ha de nærmeste rundt meg. Det var en veldig ekkel situasjon. Slikt ser du bare på film, sier Strand.

- Jeg ble livredd
Da motorene kom i gang igjen, var hurtigruteskipet mellom 100 og 150 meter fra skjærene.

- Vi kom så nære skjæret at vi så det var gråstein. Jeg var livredd - skjønte hva som kunne skje, sier passasjer Frank Kronheim på telefon fra «Midnatsol» til TV 2.

Kronheim forklarer at det ble gjort tre forsøk på å få festet en line til båten fra en slepebåt som kom til skadestedet.

- Først tredje gang ble linen festet. Da så vi gråsteinen på skjæret i nærheten, sier Kronheim til TV2.

Roser mannskapet
Yngve Strand skryter av mannskapet om bord i hurtigruteskipet.

- Jeg synes mannskapet tok situasjonen så bra at passasjerene holdt seg overraskende rolig. De håndterte situasjonen veldig bra, sier Strand.

Etter at dramaet var over ved 07-tiden, samlet kapteinen passasjerene om bord for å informere dem. Ingen skal ha kommet fysisk til skade under dramaet og det er ikke meldt om at noen er i sjokk som følge av hendelsen.

- Nå har vi spist frokost og det har roet seg på båten, avslutter Strand.

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser