Gå til sidens hovedinnhold

- Fryktet dette i flere timer

Kristian Berg Andersen (37) skulle til Norge på tjenestereise.

Tre av de som er savnet etter at Air Frances flight 447 trolig styrtet i Atlanterhavet mandag formiddag norsk tid, var ansatte i Statoil.

Marcela Pellizon (29), Gustavo Peretti (30) og Kristian Berg Andersen (37), to brasilianere og en nordmann, var på vei til Norge på tjenestereise da flyet ble borte.

- Det er med stor sorg vi har mottatt meldingen om at tre av våre ansatte var om bord på flyet. En tragedie som dette gjør et sterkt inntrykk på oss som kolleger og ledere. Våre tanker og medfølelse går til de pårørende, sier konsernsjef Helge Lund i en pressemelding.

Les også: Tre nordmenn i ulykkesflyet

- Fryktet dette lenge
Kommunikasjonssjef Ola Morten Aanestad i StatoilHydro sier til Nettavisen at de fryktet at noe hadde skjedd med selskapets tre ansatte så fort de hørte at et fly på vei fra Rio til Paris hadde forsvunnet fra radaren.

- Vi fikk beskjed fra norske myndigheter for kort tid siden, men vi har fryktet dette i flere timer, sier Aanestad.

Selskapet har vært i kontakt med de pårørende til de savnede, og har også vært i kontakt med StatoilHydros avdeling i Brasil.

De tre var alle ansatte ved StatoilHydros avdeling i Brasil, og på vei til Norge på tjenestereise da flyet trolig styrtet.

- Dette er en grusom tragedie. Vi prøver nå å bista Brasil-organisasjonen som har mistet tre av sine ansatte, sier han.

Les også: - Ikke håp om overlevende

Hjelper pårørende
StatoilHydro er i full beredskap for å ta seg av pårørende og kolleger som trenger hjelp.

- Vi gjør alt vi kan for å gi pårørende den hjelpen de trenger både i Brasil og i norge, sier Aanestad.

- Organisasjonen i Brasil er selvsagt ekstra sterkt preget av denne tragiske ulykken, og vårt fokus nå er å støtte og bistå pårørende og kolleger i Brasil, såvel som i Norge, sier konsernsjef Lund.

Sikre på at flyet styrtet
Flyselskapet Air France er mandag kveld sikre på at AF447 styrtet i Atlanterhavet mandag formiddag.

Rett over klokken 18.00 norsk tid kunne UD bekrefte at det var tre nordmenn om bord i Air France-flyet.

- Franske myndigheter bekreftet at tre norske statsborgere, tre menn i alderen henholdsvis 35, 37 og 58 år, står på passasjerlisten for Air France-flyet som trolig har styrtet i Atlanterhavet, sier UD til Nettavisen.

- I full beredskap
I tillegg til at det er opprettet et krisesenter for pårørende på den franske flyplassen Charles de Gaulle og på flyplassen i Rio de Janeiro, er den norske Sjømannskirken i full beredskap.

- Den norske Sjømannskirken er nå i full beredskap, og vi står klare til å bistå alle som trenger hjelp, sier sjømannsprest ved den skandinaviske Sjømannskirken i Rio de Janeiro, Anne Netland, til Nettavisen.

Netland skal være på vei til et hastemøte med det norske konsulatet om den antatte flystyrten.

Air France har offentliggjort en oversikt over hvilke nasjonaliteter passasjerene på ulykkesflyet hadde. Listen er opprettet på bakgrunn av informasjon fra brasilianske myndigheter.

Ifølge listen er passasjerene fordelt slik:

Sør-Afrika: 1, Tyskland: 26, USA: 2, Argentina: 1, Østerrike: 1, Belgia: 1 , Brasil: 58 , Storbrittania: 5, Canada: 1, Kina: 9, Kroatia: 1, Danmark: 1, Spania: 2, Estland: 1, Frankrike : 61, Gambia: 1, Ungarn: 4, Irland: 3, Island: 1, Italia: 9, Libanon: 5, Marokko: 2, Nederland: 2, Norge: 3, Fillipinene: 1, Polen: 2, Romania: 1, Russland: 1, Slovakia: 3, Sverige: 1, Sveits: 6, Tyrkia: 1

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken