Tidlig mandag gjennomførte britisk terrorpoliti en rekke samkjørte aksjoner mot flere adresser i Storbritannia. Tolv menn i alderen fra 17 til 28 år ble arrestert mistenkt for terrorplaner.

Den britiske avisen Guardian skriver at britiske sikkerhetstjenester fryktet at de terrormistenkte skulle slå til mot en rekke konkrete mål og butikkunder midt i julehandelen, hvilket betyr at et mulig terrorangrep var nært forestående.

Planen skal ha vært å gjennomføre flere koordinerte bombeangrep.

Potensielle terrormål
Butikker og offentlige plasser i Whitehall i London og i West Midlands skal ha vært potensielle terrormål, ifølge avisen. I tillegg blir parlamentsbygningen i London også trukket fram som et mulig terrormål i det angivelige terrorplottet.

De potensielle terrormålene er ikke bekreftet fra offisielt hold, men britiske myndigheter har likevel ikke lagt skjul på alvoret rundt pågripelsene.

- Med dagens trusselnivå i Storbritannia som er satt til alvorlig, kombinert med informasjonen vi har, så mener jeg at dagens arrestasjoner var absolutt nødvendig for å ivareta allmennsikkerheten, sa leder for Scotland Yards antiterrorgruppe, John Yates, etter arrestasjonene mandag.

Les også: Tolv terrortatt i Storbritannia

Alle de pågrepne er britiske statsborgere, og noen av dem har bakgrunn fra Bangladesh. Den britiske sikkerhetstjenesten MI5 skal ha overvåket mennene over en viss periode.

- Ingen kobling til andre terrorsaker
Velinformerte kilder opplyser til Guardian at mandagens pågripelser ikke kan kobles til andre terrorsaker i Europa, deriblant det mislykkede selvmordsangrepet i Stockholm eller terrortruslene mot europeiske byer tidligere i høst.