Gå til sidens hovedinnhold

Fugleinfluensaen sprer seg

En kvinne i Kambodsja er den første personen utenfor Vietnam som har dødd av fugleinfluensa etter det siste utbruddet av sykdommen.

I Vietnam har tolv personer dødd siden 30. desember i fjor, men nå ser det altså ut til at viruset er i ferd med å spre seg utenfor landets grenser. Kvinnen fra Kambodsja ble 25 år gammel, og døde på et vietnamesisk sykehus lørdag, skriver nyhetsbyrået AP.

Doktor Phan Van Tu ved Pasteur-instituttet i Ho Chi Minh City hvor kvinnen ble behandlet, sier at den omkomne testet positivt på den dødelige H5N1-typen av viruset. Kvinnens slektninger har fortalt om stor dødelighet blant fjærkre i 25-åringens landsby, og også hennes bror skal ha dødd fire dager tidligere etter å ha hatt de samme symptomene. Ingen tester ble imidlertid utført på ham, så det er ikke sikkert om han også ble rammet av fugleinfluensaen.

Den døde 25-åringen kom fra Kampot-provinsen i Kambodsja, hvor hun ble behandlet før hun ble sendt til et vietnamesisk sykehus nær grensen. Ved ankomst sykehuset var tilstanden hennes kritisk, og hun ble derfor plassert i respirator.

Hittil i år er mer enn én million vietnamesiske kyllinger slaktet i et forsøk på å få stoppet sykdommen, som til nå har kostet 13 mennesker livet.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken