Gå til sidens hovedinnhold

- Fulham kan overraske i kveld

Her er alt du trenger å vite før du leverer dagens Tippekupong.

Midtukekupongen er like spennende som den er åpen. Vi skal tippe utfallet av finalen i Europa League mellom Atletico Madrid og Fulham, samt 11 oppgjør fra den første runden i Norgesmesterskapet i fotball, også kjent som cupen. Det er 2. divisjonslagene som dominerer kupongen, lagene fra 3. divisjon, Adeccoligaen og Tippeligaen spiller også denne runden, men flere spiller først torsdag, eller de er ikke med på tippekupongen, bare langoddsen.

Alle kampene på kupongen spilles onsdag. Cuprunden starter 18.00, mens Europa League-finalen starter 20.45. Innleveringsfristen er derfor klokken 17.55.

Vil du ha premiegaranti? Prøv TippStation!

Lever dagens 96-rekker nå med det samme.

Atletico Madrid - Fulham
Så er dagen endelig kommet for to klubber som har prestert middels i hjemlige serier, men etter hvert satset alt i denne turneringen. Atletico slo ut Liverpool i semifinalen, i en kamp som gikk til ekstraomganger der Forlan scoret det avgjørende bortemålet for spanjolene. Atletico slo Galatasaray 2-1 i Tyrkia, etter det har de gått videre på bortemålsregelen mot Sporting CP, Valencia og til slutt Liverpool. Så det har vært jevnt.

Fulham har vært gode på hjemmebane i Premier League i år. Det har de også vært i Europa League, men her har de glimtet til med gode resultater på bortebane også. Men aller best husker vi hvordan Fulham hentet inn et 1-3 tap mot Juventus ved å vinne 4-1 på Craven Cottage. I semifinalen spilte de 0-0 mot Hamburg SV borte og vant senere 2-1 hjemme, etter å ha ligget under. Det er overraskende at Fulham er i finalen i dag, og en god del av æren skal manager Roy Hodgson ha, med sin årelange erfaring fra turneringer som denne.

Begge lag har hvilt alle de beste spillere i seriekampene frem mot dagens finale. Det er to toppede og nærmest skadefrie lag vi får se i aksjon. Ateticos annenkeeper Sergio Asenjo er skadet, men det påvirker ikke Atleticos startelver. For Fulhams del må det nevnes at Bobby Zamora har slitt litt med en skade i det siste, han har vært litt av og på de siste kampene, men starter ganske sikkert i dag. Damien Duff fikk seg en smell mot Stoke, men skal være på bedringens vei.

Denne finalen spilles på Hamburg Arena, hjemmebanen til Hamburger SV. Begge lagene i finalen var utpregede hjemmelag i sine hjemlige serier. Manager-kampen står mellom den erfarne "mastermind" Roy Hodgson og den yngre Quique Sánchez Flores. Atletico har noe mer erfaring enn Fulham internasjonalt, men det er lenge siden de sist var i en internasjonal finale (Cupvinnercupen 1986). Atletico er bookmakernes favoritter til å vinne, men vi tør ikke avskrive Fulham. Vi tar ganske enkelt å helgarderer denne spennende finalen. HUB i kamp 1.

Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Få scoringsvarsel for ditt favorittlag!

Brumunddal - Oslo City
Her møtes to nyopprykkede 2. divisjonslag. Brumunddal har gjort det bra i seriespillet så langt, og tok en fin 2-1 seier borte mot HamKam etter at de også vant 1-0 i Tromsø mot Tromsø 2. Ellers har de tapt 0-2 hjemme for Valdres i serieåpningen, og nå sist møtte de overmakten i Raufoss, som er tippet i toppen av divisjonen. 1-2 tap ble det.

Oslo City har vi snakket en del om i tippetipsene så langt, kort oppsummert er de et lag bestående av innvadrergutter fra Oslo som spiller en kjapp og teknisk fotball få i 2. divisjon henger med på. Spillestilen krever imidlertid at man er fullt konsentrert og posjonerer ut kreftene i 90 minutter, ikke for eksempel bare 60, og Oslo City ligger sist på tabellen i sin 2. divisjonsavdeling. Riktignok med en kamp mindre spilt enn resten. De har møtt seriefavoritten Hødd og tapt 0-3, og den andre seriefavoritten Skeid og tapt 2-4, men de slo Steinkjer 3-1 i Trøndelag, i en kamp der de spilte ut motstanderen på høyere tempo.

Brumunddal får tilbake Piotr Gdak til denne kampen, Marius Holt er ute med skade. Vi kjenner ikke til noen skader hos Oslo City.

Oslo City har utvilsomt sin styrke offensivt. Trener "Papa" Jean Mendes Fayol forteller at de tidvis var på høyde med Skeid sist, men da ryddegutt nummer 1 i forsvaret, Rene Christophe, måtte forlate banen med et tidlig rødt kort, ble det etter hvert for vanskelig. Brumunddal er nok favoritter til å vinne på hjemmebane i dag, men hvis Oslo City får lov til å holde på ballen og leke seg i angrep, kan det bli vedlig skummelt. City viser litt tegn til å være et medgangslag, og det blir nok mye enten-eller i kampene fremover. De ser ut til å få rundt 20 prosent av tegnene på folkerekka, og det er lite nok til at vi garderer hjemmeseieren med en spennende B for mulige premiers skyld. HB i kamp 2.

Dagens travtips: Vi spiller et spenstig tredjevalg i V65
Les dagens oddstips: Gavepakke fra Norsk Tipping

Kjelsås - Fram Larvik
Kjelsås virker sterkere i år enn i fjor. De har spilt 2-2 mot Manglerud Star og nå sist slo de Asker 4-1 hjemme. Dette er sterke lag som få trodde at Kjelsås hadde poengsjanser mot. Mot Asker fikk de spille en omgang 11 mot 10, men Kjelsås ledet 2-1 før utvisningen kom. Det ser bra ut for Kjelsås i år, og de skal ha gode sjanser i cupen også, hvis de vil.

Fram inkasserte sesongens første trepoenger borte mot nyopprykkede Vidar på lørdag. Det var etter sigende en skikkelig slite- og krigeseier på en mindre egnet gressmatte, der Fram snudde kampen med scoringer i det 82. og 92. minutt.

Fram har bare 1-1-2 etter fire spilte seriekamper, og det har vært litt stang ut frem til seieren over Vidar. Men som sportslig leder Geir Amundsen sier: " Folk må forstå at det tar tid å bygge opp et så nytt lag som det Fram gjør nå. Utrolig mange ga seg etter forrige sesong, og de som har kommet inn er unge spillere uten så mye rutine."

Vi regner med at Kjelsås stiller med omtrent de samme som slo Asker sist: Vikskjold - Osnes, Akinyemi (k), Sand (Braastad 33.), Nordheim - J Møller (Larsen 60.) , Mostue, Sandell, Odland - Knedal (S Møller 80.) - Aoudia. Anders Osmunddalen og Ragnar Koffeld er fortsatt skadet.

Fram rokkerer på laget før dette oppgjøret, flere av de faste hviles og andre får prøve seg. Det er et signal i seg selv.

Kjelsås virker sterke på hjemmebane i år, og skal ha kapasitet til å slå Fram. Det er litt skummelt å tippe mot Fram nå som de endelig fikk skuta på rett kjøl i forrige kamp, men vi kan ikke gardere oss for alt mulig på denne cup-kupongen, og Kjelsås er et av lagene vi tror mest på i dag. H i kamp 3.

Har du husket Viking Lotto i dag?

Kopervik - Vard Haugesund
Disse lagene befinner seg i samme 2. divisjonsavdeling, nærmere bestemt Fair Play ligaen avdeling 3. Kopervik har ikke fått til noe som helst så langt, og ligger sist med 0-0-4 og 1-11 i målforskjell på de fire første. Sist hjemmekamp tapte de 0-3 for Vidar, som er nyopprykket. Inntrykket man får av å lese om laget på nett er at denne gjengen rett og slett har slurvet i oppkjøringsfasen, de er ikke godt nok trent og motstanderne løper fra dem.

Vard har 2-0-2 så langt i seriespillet, fin 2-1 seier borte mot Ålgard sist. Vard slo Kopervik 3-0 i en treningskamp i vinter.

Kopervik har noen usikre spillere foran denne kampen. Erfarne Magnar Mathiassen og målvakten Rune Solhaug spiller trolig ikke, og erstattes eventuelt av juniorer. Bala Garba er ute. Kopervik har en tynn tropp i år, og det skal ikke mange skadene til før svært urutinerte spillere må hentes inn som erstattere.

Vard har en usikker spiller, vingen Skartun. Vard har nok en bredere tropp og en bedre trent tropp enn dagens motstander.

Dette er lokaloppgjør. Kampen spilles på Åsebøen, Koperviks hjemmebane. Kopervik har vært sterke her før, men i år ser det ut til at manglende trening gjør det vanskelig å vinne noe som helst. Uansett hva Vard legger i cupen skal de ha store sjanser her i dag. Det ligner veldig på B i kamp 4.

Seier til Vard Haugesund står i skrivende stund til 1,90 på langoddsen, noe man helst bør kjappe seg og spille hvis man har trua og 1,90 fortsatt fåes kjøpt. Oddsen på Vard vil bli satt ned så fort Norsk Tipping ser at de er markedsledende, noe de ser ut til å kunne bli nå tirsdag klokken 14.00.

Mo IL - Steinkjer
Mo har en kjempejobb igjen å gjøre hvis de skal unngå nedrykk fra sin 2. divisjon avdeling 4. Selv etter bare fire kamper ser det meget mørkt ut, med 0-0-4 og 2-17 i målforskjell. På hjemmebane har det blitt 1-4 for HamKam og 0-4 for Harstad. Joachim Christensen, Kjell Gunnar Vangen og Stian Sandvik ble hentet inn fra Bodø/Glimt før sesongen, men det har ikke hjulpet hittil. Spørsmålet er om Mo ser på cupen som en mulighet til etterlengtet suksess, eller bare noe bryderi som tar oppmerksomheten bort fra å berge plassen i 2. divisjon.

Steinkjer har variert i år. De slo seriefavoritten Hødd 2-1 på hjemmebane, men siden har det blitt tap for Nardo og Oslo City. Sist lørdag ble det 2-2 i bortekampen mot Byåsen, et reultat litt over forventning.

Mo har skader på storscorer Torstein Vassdal, målvakten Christer Anfindsen og den polske spissen Mariuzs Ekiert. Ingen skader hos Steinkjer.

Steinkjer slo Mo 2-1 i Mosjøen i en treningskamp 10. april. Vi forventer et lignende resultat i dag. Mo har tidligere hatt et bra tak på Steinkjer, men nå er styrkeforholdet endret. Steinkjer er et uberegnelig fotballag, mens Mo er påliteligheten selv så langt med sin uavbrutte tapsrekke. Vi ser ikke bort fra at Mo får inn et mål eller to på hjemmebane, men hvis det svake forsvarsspillet fortsetter, blir dette en borteseier. B i kamp 5.

Nardo - Frigg
Nardo har innledet med 3-0-1 i sin avdeling. Tapet kom på hjemmebane for Byåsen, ellers er Skarbøvik, Steinkjer og Kolstad slått. Det virker som nyopprykkede Nardo har et godt lag i år, som vil kjempe i toppen av divisjonen, og som kan gjøre det godt i cupen. Seks nye spillere er hentet inn foran denne sesongen. Det defensive satt meget bra i 3-0 seiren over Kolstad sist.

Frigg rykket også opp fra tredjedivisjon foran denne sesongen. Det gamle storlaget har tatt nivået meget bra og er fortsatt ubeseiret i sin avdeling. 2-2-0 på de fire første, og vi legger merke til målforkjellen 6-2. De er det klart beste defensive laget i sin avdeling så langt. De har møtt Bærum (0-0), VIF2 (3-0), Os (1-0) og Fana (2-2). Mot Fana var man veldig nære å få med seg alle tre poengene. Friggs motstandere i serien hittil er nummer 5, 11, 13 og 14 (sist) på tabellen.

Friggs Kenneth Torvik Tønne er ute med skade.

Det er helt klart at Frigg har noe å fare med på Nissekollen. De er et lag med bra samhold og bra samspill, og laget er ikke avhengig av at enkeltspillere har dagen, slik enkelte andre lag er. Men hjemmelaget Nardo er også et sterkt lag, med mange av de samme kvalitetene. Dette er en av få kamper på kupongen der uavgjort er det resultatet vi tror mest på. Nardo spilte mye U i fjor, Frigg har spilt 50 prosent U hittil i sesongen. Vi garderer med H på Nardos gode resultater i år. HU i kamp 6.

Nest-Sotra - Åsane Fotball
Nest-Sotra har ikke hatt den enkleste innledningen i sin 2. divisjonsavdeling, og så står de heller ikke med mer enn 1-1-2 på fire første. Det er nesten bra, siden man har møtt Manglerud Star og Asker borte, Notodden og Stabæk 2 hjemme. Seieren kom med 2-1 over sistnevnte. 1-1 i bortekampen mot MS.

Åsane spiller i samme avdeling, og har ikke bedre enn 1-0-3 på de fire første. Seieren kom på hjemmebane mot Stord, ellers har man tapt for Notodden, Asker og Stabæk 2.

Også i fjor spilte disse i samme avdeling. Nest Sotra endte femte sist, med 4-3-6 på hjemmebane totalt. Åsane endte på fjerdeplass, med en bortestatistikk på 7-2-4. Åsane vant da hjemmekampen 3-2 og bortekampen 4-1.

Vi må spørre oss selv hvorfor det skulle gå noe annerledes i år. Er Åsane blitt svakere? Tilsynelatende ikke, laget er bra, de satser på å kjempe i toppen og har bredden i spillerstallen til å klare det. De har en dyktig keeper i Eirik Østgaard, og vi undres litt over den svake sesonginnledningen. Åsane skal være bedre enn det de har vist hittil.

Vi håper å se mange fra Åsane-laget som slo Stord sist: Ørjan Låstad og Aleksander Orvedal på topp. Midtbanen: Stian Jensen og Preben Hammersland sentralt, med Endre Hansen og Øyvind Olsen på kantene. Forsvar: Thomas Ulvestad, Thomas Mørk, Lars Torgersen og Jahn Ove Wiik. I mål: Eirik Østgaard.

Vi tror vendepunktet for Åsanes del kom med seieren over Stord. Vi tror de er veldig sultne på mer suksess, og vi tror de slår Nest-Sotra i dagens lokaloppgjør. B i kamp 7.

Randaberg - Ålgård
Randaberg er suverene i 2. divisjon avdeling 3, der de topper med 4-0-0 og 9-2 i målforskjell. Overbevisende 4-0 seier hjemme mot Vindbjart sist. De har gjennomført flere gode treningskamper i vinter også, men opprykk er ikke noen uttalt ambisjon. Det har vært en del utskifting av spillere foran denne sesongenen. Trond Kenneth Kindervåg er per i dag toppscorer i divisjonen med fem mål.

Ålgård gjorde en meget god sesong i fjor, da de havnet på tredjeplass, bak Vard og Sandnes. I år har det ikke gått like knirkefritt, men de slo da bunnlaget Kopervik 2-1 i åpningskampen og har siden spilt uavgjort mot Vidar og slått Fram Larvik, før det ble tap for Vard sist.

Randaberg har skadefritt lag foran denne kampen. Ålgard har fått med Paul Oyuga på laget, han er ansatt som både som spiller og spillerutvikler. Han har erfaring fra spill på høyere nivå fra Bryne og Sandnes Ulf. Espen Skogen har vært skadet, men er tilbake nå, og konkurrerer med blant andre Paul Oyuga om spissplassen.

I fjor vant Ålgård 2-1 her, mens Randaberg vant 4-2 på Ålgård.

Med den formen Randaberg viser om dagen, går nok dette mot hjemmeseier. Men Ålgård er ikke sjanseløse, de har vunnet her før og er et godt lag som vil være med i toppen av divisjonen og de har også ambisjoner i cupen. De gjorde en meget god figur i cupkampen mot Viking i fjor. Når folkerekka viser 66 prosent på H og alt for lave 15 prosent på B, sier det seg nesten selv at vi må bruke en ny HB-gardering i kamp 8.

Skarbøvik - Hødd
Skarbøvik ser ikke skremmende gode ut der de ligger midt på tabellen i 2. divisjon avdeling 2, med 1-1-2 på de fire første. De tapte hjemme for Nardo, men slo Byåsen 2-1 borte etterpå. Ellers har det blitt 2-2 mot Kolstad og 1-2 tap for Strindheim.

Hødd spiller i samme avdeling og ambisjonen er opprykk. Men begge bortekampene er tapt, mot Steinkjer og Skeid, og de har bare 2-0-2 så langt. Laget består i stor grad av spillere som har vært med noen sesonger, mange med erfaring fra nivået over, og stallen er solid.

Hjemmelaget mangler Marcus Liavaag.

Hødd startet med disse 11 sist: Nyland, Wingsternes, Kleppe, Klock, Brandal, Nilsen, Torset, Sandal, Kazeem, Magnussen, Ludviksson. Innbyttere Edinsen for Brandal, Sørgård Olsen for Wingsternes, Mork for Magnussen. Disse slo Levanger 4-1, etter en litt sløv start på kampen, men en god 2. omgang. Spiller de like godt i dag, skal det bli vanskelig for Skarbøvik.

Dette er et lokaloppgjør der Hødd skal være det sterkeste laget. Lagene møttes til treningskamp i før sesongen, og Hødd knep borteseieren med 4-3. Hødd var ikke veldig gode på bortebane i fjor, 5-2-6 totalt, og begge oppgjørene mot dagens motstander endte 1-1.

Vi er usikre på Hødds ambisjoner i cupen i år. Det snakkes kun om opprykk til Adeccoligaen. Legger vi til at Hødd bare var middels på bortebane i fjor, har tapt alle (begge) bortekampene i år, og spilte to uavgjorte kamper mot dagens motstander i fjor, ser det rart ut at Hødd er store favoritter på bortebane på folkerekka. En ny uavgjort er nok ikke langt unna, og vi markerer for UB i kamp 9.

Skeid - Lørenskog
Skeid troner øverst i avdeling 2 etter 3-1-0 innledningsvis. De mistet to poeng borte mot Molde 2, ellers er Oslo City, Levanger og opprykksrival Hødd slått.

Lørenskog er det mestscorende laget i sin avdeling, der de har 2-1-1 på de fire første. Det ble et overraskende bortetap for Harstad i første serierunde, og 0-0 hjemme mot Senja lukter det heller ikke opprykk av. Man brant straffespark i det oppgjøret. Den sovende bjørnen Mo er slåttt 6-0 og nå sist ble det en fin 2-1 borteseier over Eidsvold Turn. Lørenskog er kjent som et av de bedre 2. divisjonslagene her til lands, og som leverandør av talenter til de større klubbene i Oslo-regionen.

Det er ikke mer enn et par uker siden Skeid og Lørenskog møttes til generalprøve før seriestarten. På Rolvsrud 10. april vant Skeid 2-0, etter scoringer av Faysal Ahmed og Adama Diomande.

Vi kjenner ikke til skader hos noen av lagene i dag, men vi leser at Dennis Obeng ikke er med for Lørenskog.

Litt facts fra Skeids hjemmesider: Skeid er en av landets største grossister av NM-gull. Hele åtte ganger har klubben tatt hjem kongepokalen. Skeid ble Norgesmestere i 1947, 1954, 1955, 1956, 1958, 1963, 1965 og siste gang 1974. Siste skikkelige cupeventyr var i 2003. Da spilte Skeid seg fram til semifinalen, men tapte så 2-1 for Rosenborg på Lerkendal. I fjor røyk Skeid ut allerede i første runde. Den gangen var 3.-divisjonslaget Kvik Halden motstander på bortebane. Kampen endte 2-1 til Kvik.

Kampen går på Skeids offisielle hjemmebane Bislet Stadion. Skeid har rotet seg opp i økonomisk stry og går dessverre en usikker fremtid i møte. Spillerlønninger og treningstider er allerede kuttet hardt ned på. Dette ser imidlertid ikke ut til å ha slått ut negativt på det sportslige. Ikke ennå, men det vil det gjøre før eller senere, med mindre en overraskende redning lurer bak neste hjørne.

Uansett, dagens kamp skal Skeid ha kapasitet til å vinne. De er alt for store favoritter på folkerekka, tatt i betraktning at Lørenskog er et godt lag og at cup er cup, men vi har allerede brukt et par garderinger på gode folkerekke-kryss, og vi markerer ren H i kamp 10.

Stavanger - Vidar
Stavanger rykket ned fra Adeccoligaen før denne sesongen, og man kan nesten si at nedturen har fortsatt. 1-2-1 på de fire første er ikke bra nok. I hjemmekampene har man spilt ganske bra, og klart 2-2 mot Start 2 og 4-0 over utrente Kopervik.

Nyopprykede Vidar befinner seg i samme avdeling og har innledet på nesten skremmende likt vis, 1-2-1 på de fire første og 8-6 i målforskjell. De klarte 1-1 borte mot gode Ålgård og slo selvsagt også Kopervik, 3-0 på bortebane.

Dette er et byoppgjør, og vi teller flere tidligere Vidar-spillere på Stavanger. Vidar har lånt inn Viking-målvakten Aslak Falch i første del av sesongen, men i dag står unge Kristian Døble i mål.

Ingen av lagene ser ut til å legge veldig mye i cupen. Det er noen skader hos Stavanger, men de har det beste mannskapet, og blir favoritter på hjemmebane. Valget blir H i kamp 11.

Strindheim - Kolstad
Trondheims-derby mellom to lag som har innledet middels i 2. divisjon avdeling 2. Strindheim har 1-2-1 på de fire første, seieren kom nå sist i hjemmekampen mot Skarbøvik. De har også spilt 1-1 mot Kristiansund BK på hjemmebane.

Kolstad er nyopprykket. 1-2-1 på de fire første er ok. Fin 4-3 borteseier mot Kristiansund BK i åpningskampen, men i 0-3 hjemmetapet for Nardo sist var det mye som ikke stemte. En rekke tidligere Strindheim-spillere spiller for Kolstad i dag. Vi leser at Strindheim vil gjøre endringer på startoppstillingen foran denne kampen, vi har ikke navn, men det lukter testing av juniorspillere.

Kolstads forrige startelver, mot Nardo: Eivind Bratseth, Gisle Refset, Vidar Giske, Eirik Breen, Vegar Fyhn Stene, Snorre Voll Bekken, Mads Skjærvold, Kristian Sælnes, Martin Lund, Rune Langørgen, Alexander Larsen. Her blir det trolig gjort noen endringer.

Denne kampen spilles i Abrahallen, der Ranheim også spiller sine hjemmekamper, så dette er nøytral bane, dog har Strindheim har hatt dette som hjemmebane over flere kamper nå. Vidåpent lokaloppgjør i våre øyne, og det er atpåtil cup. Men det står mye prestisje på spill her, og ingen liker å tape for klubben man spilte for tidligere. Vi tror Kolstad kan dra i land en seier her, men Strindheim varierer såpass mye at markeringen blir HB i kamp 12.

Klikk her for å levere dette 96-kroners spillforslaget.

Klikk her for å lever det store 486-kroners systemet.

Spill det store systemet for mindre penger! Prøv TippStation!

96-rekkeren:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 12.05.2010 17:55
1. Atletico Madrid - Fulham H U B
2. Brumunddal - Oslo City H B
3. Kjelsås - Fram Larvik H
4. Kopervik - Vard Haugesund B
5. Mo IL - Steinkjer B
6. Nardo - Frigg H U
7. Nest-Sotra - Åsane Fotball B
8. Randaberg - Ålgård H B
9. Skarbøvik - Hødd U B
10. Skeid - Lørenskog H
11. Stavanger - Vidar H
12. Strindheim - Kolstad H B

-

486-rekkeren:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 12.05.2010 17:55
1. Atletico Madrid - Fulham H U B
2. Brumunddal - Oslo City H
3. Kjelsås - Fram Larvik H
4. Kopervik - Vard Haugesund B
5. Mo IL - Steinkjer B
6. Nardo - Frigg H U B
7. Nest-Sotra - Åsane Fotball B
8. Randaberg - Ålgård H U B
9. Skarbøvik - Hødd U B
10. Skeid - Lørenskog H U B
11. Stavanger - Vidar H
12. Strindheim - Kolstad H U B

-

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook

Kommentarer til denne saken