Hydro-aksjen er opp fire prosent til 48,90 kroner tirsdag morgen. Årsaken til jubelen i aksjemarkedet var sterke tall for første kvartal og optimistiske utsikter fra industrikonsernet.

- Generelt sett forventer vi at etterspørselen i de viktigste oppstrøms- og nedstrømsmarkedene vil øke med om lag tolv prosent i 2010. Men vi har utfordrende terreng foran oss, og vi må opprettholde sterk fokus på kostnader i alle våre virksomheter for å sikre effektiv drift og kontinuerlige forbedringer i hele verdikjeden, skriver Hydros konsernsjef Svein Richard Brandtzæg i en melding.

Sterke resultater
Det underliggende driftsresultatet var på 688 millioner kroner i kvartalet, noe som var opp fra 493 millioner kroner i fjor. Her hadde markedet ventet 322 millioner kroner på forhånd, ifølge Six.

Høyere realiserte aluminiumpriser bidro til en bedring i det underliggende resultatet for Hydros primærmetallvirksomhet. Det underliggende resultatet for alumina- og råvarevirksomheten var betydelig høyere, løftet av bedre resultater fra Alunorte og høye marginer i Hydros kommersielle aluminaaktiviteter. Betydelig bedre resultater og inndekning av noe av handelstapet fra forrige kvartal ga et løft til det underliggende resultatet for metallmarkedsvirksomheten, opplyser selskapet i meldingen.

«Comeback» i aksjemarkedet
Hydro-aksjen har gjort et skikkelig «comeback» det siste året. På ett år har hydroaksjen løftet seg 60,3 prosent, mens oppgangen så langt i år er på beskjedne 0,4 prosent. Hydro-aksjen hadde en svak start på dette året, men har steget helt 8,9 prosent den siste måneden.

Forventningene om bedring i resultatene har vært et bidrag til optimismen den siste uken.