Gå til sidens hovedinnhold

Full forvirring om supertalentets nye klubb

Men nå er den brennhete spissen solgt.

Serbiske Lazar Markovic er en ung spiller det har gått gjetord om en god stund, og supertalentet er tippet en stor karriere på fotballbanen.

Markovic har i lang tid blitt koblet med en rekke storklubber rundt om i Europa, men Chelsea har hele veien blitt sett på som favoritt til å lande angriperen.

Mandag morgen så det også ut som de blå fra London var i ferd med å sikre seg 19-åringen, som er fostret opp i serbiske Partizan Beograd.

Ifølge klubbpresident Dragan Duric så hadde Chelsea et ønske om å sikre seg unggutten så fort som mulig, for så å sende ham på lån i to sesonger til portugisiske Benfica.

Chelsea? Benfica?
Partizan-presidenten sa videre at han håpet de to klubbene ikke kom til enighet, og at Markovic i stedet kunne bli i den serbiske klubben i seks måneder ekstra, ifølge serbiske medier.

Uttalelsen ble imidlertid mistolket eller dårlig oversatt i en rekke utenlandske aviser, som i stedet rapporterte at Markovic var klar for Chelsea, og at han skulle leies ut til Benfica.

For å toppe det hele annonserte plutselig Benfica at de hadde signert den ettertraktede spilleren. På sin hjemmeside sto det at unggutten hadde signert en femårsavtale med klubben.

Det var selvfølgelig sistnevnte hendelse som var korrekt. Den portugisiske klubben kunne også opplyse at Chelsea ikke var involvert i avtalen, ifølge Sky Sports.

- Benfica spiller veldig attraktiv fotball og det passer bra til min spillestil. Jeg kommer fra et vinnerlag og lever av å score mål og vinne kamper, sier Markovic i en pressemelding.

- Jeg vet vi skal spille i Champions League, så jeg er veldig motivert for dette, sier den unge angriperen videre.

Fikk råd av kompis
Markovic blir dermed også lagkamerat med tidligere Chelsea-spiller Nemanja Matic. Midtbanemannen skal ha vært sentral i å overbevise Markovic om å velge Benfica.

- Så sent som i dag snakket jeg med Matic, og han sa at Benfica er en klubb med mange fans, en god struktur og en rik historie, forteller unggutten.

- Han ønsket meg lykke til før jeg skulle ta en viktig avgjørelse, sier Markovic videre og hinter om at han nok har hatt mange tilbud fra en rekke klubber.

Lazar Markovic har altså spilt i Partizan siden 2006 og ble tatt opp i klubbens A-stall i 2011. Han har tross sin unge alder flere landskamper for Serbia og har scoret ett landslagsmål.

Tidligere Inter-trener Andrea Stramaccioni har omtalt serberen som en spiller med enorm teknikk og vanvittig fart.

HTML EMBED
Reklame

Slik kan du kjempe om en premiepott på 90 millioner lørdag

Kommentarer til denne saken