Gå til sidens hovedinnhold

Full forvirring om verdens dyreste hus

Den annonserte kjøperen er fly forbanna etter horerazzia.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Den russiske oligarken og milliardæren Mikhail Prokhorov ble av franske AFP annonsert som den personen som har punget ut 392 millioner pund, vel 4038 millioner kroner, for det som er verdens dyreste villa. Dette tilbakevises nå på det sterkeste.

NA24 - din næringslivsavis

- Før konflikten med de franske myndighetene er løst og før han får en unnskyldning fra fransk side, vil verken Onexim eller Prokhorov gjøre noen handel i Frankrike, sier talsmann Sergei Chernitsyn, med referanse til metallmogulens investeringsselskap Onexim Holdings, ifølge Reuters.

Konflikten med de franske myndighetene stammer fra starten på fjoråret da han ble arrestert i forbindelse med etterforskningen av en prostitusjonsring i Lyon i Frankrike. Fransk politi mente at russiske callgirls ble brakt til skisportsstedet Courchevel, som er en kjent lekeplass for nyrike russere. Kundene her skal ha gitt kvinnene gaver fra luksusbutikker for å arbeide i området.

Les mer her: Milliardær tatt i horerazzia

Mikhail Prokhorov ble renvasket i saken, men har altså ikke fått den beklagelsen han ønsker.

Mikhail Prokhorov, som er Russlands femte rikeste mann med en anslått formue på 22 milliarder dollar, har skaffet seg formuen på gull, nikkel og palladium.

Juventus-familien
Det aktuelle palasset ligger mellom Nice og Monaco på Den franske riviera, og tilhørte en gang den mektige italienske Fiat- og Juventus-familien Agnelli. Den gang var Ronald Reagan og Frank Sinatra faste gjester.

Villa Leopolda var inntil nylig eid av enken Lily Safra, som flytter ut i september. Villaen ble bygd av kong Leopold II av Belgia i 1902 og har en 80 mål stor tomt (ett mål er 1000 kvadratmeter).

- Kaster deg ut
- Vi tør ikke å foreslå villaer til under 100 millioner euro til disse klientene (russiske oligarker, journ.anm.). Alt under denne summen gjør at de kaster deg ut - og du skal se måten de gjør det på, sa eiendomsmegler Jean Pierre til Le Parisien

100 millioner euro er vel 800 millioner kroner. En Nice-basert eiendomsmegler, Jean-Marie Tarragoni, forteller at priskrigen mellom oligarkene sender eiendomsmarkedet på rivieraen til himmels.

- To hundre mennesker destabiliserer hele eiendomsmarkedet her. Dette er som budkrigen mellom Onassis og Niarchos.

QPR-eier danket ut
De to sendte de lokale eiendomsprisene til værs på 1950-tallet.

Den tidligere salgsrekorden for et hus tilhørte stålmagnaten Lakshmi Mittal. Han punget ut 57 millioner pund for en eiendom i Kensington Palace Gardens i London i 2004.

Mittal er blant annet tungt inne på eiersiden i den engelske fotballklubben QPR.

Forhatte russere
De nyrike russerne har blitt så upopulære på den italienske rivieraen at lokale restauranteiere nå nekter å servere dem. Årsaken skal være at de innfødte er lut lei russernes brautende show-off-mentalitet

Russerne er også blitt beskyldt for å hausse opp boligprisene i regionen, og eiendommen La Leopolda skal nylig ha blitt solgt for 750 millioner dollar til en uidentifisert russer.

Les mer her: Nekter å servere rike russere

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken