Gå til sidens hovedinnhold

Full fyr i omsorgsbolig

Brannvesenet kjørte i skytteltrafikk for å evakuere eldre og pleietrengende.

(iBergen.no) : Hele tolv boenheter i omsorgsboligene i Kvernhushaugane i Knarvik måtte evakueres, da det ved 12.40-tiden torsdag brøt ut brann i en av serviceleilighetene.

- Brannen har startet i et ventilasjonssystem på kjøkkenet, og har gått derfra opp til krypeloftet, hvor det var full fyr. Heldigvis endte dette lykkelig. De to som var i leiligheten kom seg ut i god behold, og ingen andre kom til skade, sier vakthavende befal ved Lindås og Meland brannvern, Nils Medaas, til iBergen.no.

Rekken med de tolv omsorgsboligene, som fordeler seg på to etasjer, ligger mellom Knarvik sjukeheim og Knarvik senter. Brannvesenet tok ingen sjanser, og evakuerte eldre og pleietrengende i alle de tolv boligene mens de kjempet mot flammene.

- Vi kjørte i skytteltrafikk mellom brannstedet og sjukeheimen, med alt fra utrykningsbiler til vakthavende sine kjøretøy. Vi tok i bruk alt vi hadde, og evakuerte dem til Knarvik sjukeheim. Der ble de godt tatt vare på av sykepleiere, sier Medaas.

Brannvesenet har base bare et steinkast unna, og var på pletten allerede før alarmen gikk.

- Jeg fikk en bekymringstelefon fra en person som hadde sett noe røyk, og vi rykket ut umiddelbart. Utrykningsbilene var på stedet et halvt minutt før alarmen gikk, sier Medaas.

Brannen ble slukket etter kort tid. Leiligheten som ble rammet, er stygt skjendet av flammene, men er trolig ikke totalskadd.

- Huset har fått et stygt hull i taket, sier Medaas.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren