Gå til sidens hovedinnhold

Full kaptein ville ha roret selv

Overstadig beruset kaptein ville ha roret, da kjemikalieskipet var på full fart inn mot metanolfabrikken på Tjeldbergodden.

Nordmøre og Romsdal Politidistrikt har siktet en kaptein for å ha ført kjemikalietankeen Eships Quest i ruset tilstand. Kapteinen sitter nå fengslet i Kristiansund. Episoden skjedde tirsdag kveld da tankeren var på veg til StatoilHydros metanolanlegg på Tjeldbergodden.

- Da losen kom om bord merket han at kapteinen bar preg av å være synlig beruset. Losen fikk sendt melding til oss og vi hadde folk på plass da skipet la til kai ved Tjeldbergodden. Alkometertesten vi foretok på stedet indikerte at kapteinen var påvirket, forteller operasjonsleder Harald Rønning til Nettavisen.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Lagde bråk på broen
Ifølge NRK forsøkte kapteinen flere ganger å blande seg inn i losens arbeid med å føre kjemikalietankeren inn til kai ved metanolfabrikken ved Tjeldbergodden.

Losen ombord har i følge politiet forklart at situasjonen på broa var svært spent, og at den rusede kapteinen flere ganger forsøkte å ta styringen på skipet.

Losen har videre forklart til politiet at det var tumulter med kapteinen på broa. Han ble etterhvert vist bort fra broa, men dukket senere opp igjen. Ifølge losen hadde kapteinen da ruset seg enda mer.

- Losen skal imidlertid hele tiden ha hatt kontroll under innseilingen, sier Rønning til Nettavisen.

Etterforskes i kveld
- Vi har nå tatt blodprøve av kapteinen og vår jurist vil i løpet av kvelden ta stilling til om han skal fremstilles for varetektsfengsling eller om saken skal avgjøres med et forelegg, sier Rønning.

Både losen og kapteinen har vært gjennom avhør, men Rønning vil ikke gå ut med detaljer om avhørene så lenge saken er under etterforskning.

Eships Quest skulle egentlig ha seilt videre til Wales i dag morges.

- Skipet blir liggende inntil rederiet har fått på plass en ny skipper, sier operasjonslederen.