Gå til sidens hovedinnhold

Full krig om bilvrak

Fra nyttår ble ansvaret for biler som skulle vrakes overført til den som hadde importert bilen til Norge. Fremdeles er det kaos.

Konfliktnivået øker. Autoretur vil nå melde Norges Biloppsamleres Forening til Konkurransetilsynet fordi de nekter å ta imot bilvrak, mens bilforhandlerne ikke ønsker å komme i skvis mellom de stridende parter, skriver Bilnytt.no.

Norges Biloppsamleres Forening (Bilretur AS) har etter nyttår nektet å ta i mot bilvrak fordi den økonomiske kompensasjonen de fikk tidligere har bortfalt. Bilimportørenes selskap Autoretur AS, som skulle overta innsamlingen av bilvrak, har så langt ikke klart å få på plass en fungerende ordning.

Kan koste millioner
Autoretur har tilbudt medlemmene i Norges Biloppsamleres Forening en godtgjørelse på 631 kroner per vrak, men ifølge Bilnytt er dette tilbufet ikke akseptert, og Autoretur har et pålegg fra SFT om en tvangsmulkt på fem millioner kroner dersom de ikke har en ordning for håndtering av vrakene på plass innen 5. februar.

- Vi mener at den mottaksnekten de nå praktiserer er ulovlig, og vil nå anmelde Norges Biloppsamleres Forening (Bilretur AS) til Konkurransetilsynet, sier daglig leder i Autoretur, Hroar Braathen til BilNytt.no.

Er ikke part
Norges Bilbransjeforbund (NBF) understreker i en pressemelding onsdag at de ikke er part i denne konflikten, og skriver blant annet følgende i en pressemelding:

«Norges Bilbransjeforbund (NBF) er ikke part i den pågående konflikten mellom Bilimportørens Landsforening/Autoretur og Norske Biloppsamleres Forening.»

Og administrerende direktør Syver Leivestad i Norges Bilbransjeforbund, sier videre i meldingen at de prinsipielt er motstander av press.

- Vi ønsker absolutt ikke å bli trukket inn i denne konflikten. Prinsipielt er vi imot at noen av våre medlemsbedrifter nå kan bli presset av sine importører til å ta imot bilvrak. Samtidig står selvsagt den enkelte bilforhandler fritt til å gjøre det som passer best, sier han.

Les mer om bil og trafikk i Bilmagasinet

Kommentarer til denne saken