Gå til sidens hovedinnhold

Full storm i Bodø

Langs kysten nord i Nordland blåser det sterk storm med orkan i kastene torsdag kveld. I Bodø måtte deler av sentrum evakueres, og den sterke vinden skaper store problemer.

- Det er ganske kaotisk. Uværet kom overraskende på mange, sier TV 2s reporter Roy-Arne Salater, som befinner seg i Bodø.

Måtte evakuere
Sentrum av byen måtte evakueres fordi stillaset ved et stort boligprosjekt som er under utvikling, delvis falt sammen, men klokken 21 i kveld har alle fått vende tilbake til husene sine igjen.

To sentrumsgater er imidlertid fortsatt stengt.

Mange båter skal også ha slitt seg, og i Lofoten og Vesterålen har en del ferjesamband innstilt kveldens ruter. Politiet passer på mange broer.

Dramatiske forhold
- Politiet rapporterer om dramatiske forhold i fylket. Blant annet måtte veien stenges i Meløy-området fordi et fjøs var på vei over veien, forteller Salater.

- Vi har fått rapporter om trær som faller over veien og løse gjenstander som flyr i lufta, så vi anbefaler folk å holde seg inne dersom de ikke har noe viktig å gjøre ute, får TV 2 Nyhetene opplyst fra politiet.

Politiet har imidlertid ikke fått melding om alvorlige hendelser. De har fått beskjed fra værvarslingen i Tromsø om at vinden vil fortsette frem til midnatt.

Storm i Troms også
Ifølge Storm Weather Center vil uværet bevege seg nordover i løpet av natten.

- Vi har meldt storm oppover i Troms også i løpet av natten. Varselet vårt går ut på at det skal gi seg ut over formiddagen i morgen, sier Vidar Lien i Stom Weather Center til TV 2 Nettavisen.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud