Gå til sidens hovedinnhold

Full togstans etter kollisjon

Passasjerene fikk seg en støkk da toget krasjet med et tre skjærtorsdag.

Toget mellom Skien og Lillehammer kolliderte med et tre som hadde blåst ned på skinnene.

– Regionstoget kjørte i treet ved Brøttum mellom Moelv og Lillehammer ved tre – halvfire tiden torsdag. Toget mistet strømmen, men ingen passasjerer ble skadet, opplyser Preben Colstrup som er informasjonssjef i NSB til Nettavisen klokken 19.50.

Fraktes med buss
Det er fremdeles full togstans på Brøttum for toget som går mellom Lillehammer og Skien. Toget snur nå på Hamar isteden.

– Passasjerene mellom Moelv og Lillehammer blir nå befordret med alternativ transport, hovedsakelig buss. Vi har ingen anelse om hvor omfattende skadene er eller hvor lang tid det vil ta å åpne toget på denne strekningen, sier Colstrup.

Den kraftige vinden har ført til store forsinkelse på toget rundt om i Norge på grunn av trefall. Passasjerene om bord i toget som kolliderte måtte vente lenge for å komme videre.

Måtte vente 2,5 time
– De 60 passasjerene ble sittende i 2,5 timer i toget før det ble klart at vi kunne ta dem ut på sporte og frakte dem. Det måtte først bli klart at vi hadde alternativ transport, og Jernbaneverket måtte ta strømmen. Derfor tar slikt litt tid, opplyser Colstrup.

Han sier kollisjonen vil medføre litt forsinkelser.

– Det er klart at kundene blir forsinket, men det blir nok ikke så mye, sier han.

Reklame

Nå får du Casio-bestselgeren på tilbud