Gå til sidens hovedinnhold

Fullkommen Arsenal-fest

Chamberlain scoret to, Van Persie ordnet hattrick og Henry fikk sitt 175. mål for Arsenal.

ARSENAL - BLACKBURN 7-1:

Vanligvis setter det et lite støkk i ethvert fotballpublikum når det første målet i en kamp scores tidlig. Når målet kommer allerede før mange har satt seg ned på plassene sine.

Men da Arsenal møtte Blackburn hjemme lørdag var det fælt få som ble sjokkert over at Robin van Persie scoret etter halvannet minutt. Assistert av Theo Walcott kunne nederlenderen såre enkelt sette inn 1-0.

Van Persie, Premier Leagues største målmaskin denne sesongen, i møte med ligaens svakeste forsvar. Det luktet tidlig scoring lang vei. Med sine 47 baklengsmål før oppgjøret hadde Blackburn sluppet inn over to mål i snitt per kamp.

Bare begynnelsen
Men det var bare starten på det som går inn i Arsenals klubbhistorie som en av de mest minneverdige kampene på Emirates.

For hvilken kamp det ble for frustrerte Gunners-supportere, som har måttet tåle tre serietap etterfulgt av 0-0 mot svake Bolton i forrige serierunde.

Morten Gamst Pedersen spilte hele oppgjøret for Blackburn, og han satte sitt preg på kampen etter en drøy halvtime.

Blackburn-kanten skrudde flott inn 1-1 for bortelaget fra rundt 18 meter og brakte dem tilbake i kampen.

I alle fall for en liten stund. Seks minutters senere var Arsenal tilbake i ledelsen.

Oppskriften var den samme. Walcott spilte inn foran mål, og Van Persie kunne enkelt sette inn kveldens andre fulltreffer.

Det skulle bli verre for Gamsten og co. Mye verre.

Første i ligaen for Oxlade
Like etter avsluttet stortalentet Alex Oxlade-Chamberlain et nydelig Gunners-angrep med å runde Paul Robinson og sørge for 3-1. Dermed scoret 18-åringen også sitt første mål i Premier League.

Samtidig sørget han for at Robinson opprettholder sitt snitt på minst tre baklengsmål per kamp mot Arsenal.

Som om ikke det var nok pådro Blackburn-stopper Gaël Givet seg rødt kort for en tofotstakling mot Van Persie like før pausen. Der og da var alt håp ute for Steve Keans nedrykkstruede mannskap.

- Tidspunktet for det første målet deres og utvisningen ødela mye for oss, konstaterer Blackburn-manager Steve Kean etter kampen overfor Blackburns egne nettsider.

Perfekt slutt
Andre omgang ble en eneste lang seiersmarsj for et overlegent hjemmelag. Mikel Arteta ordnet først 4-1 seks minutter etter sidebyttet, før Oxlade-Chamberlain satte sitt andre mål like etter.

Blackburn la seg bakpå for å unngå enda styggere sifre. Det ble bare delvis vellykket.

Robin van Persie fullførte sitt hattrick med Arsenals sjette. Og da var det fortsatt en halvtime igjen å spille.

Det overlegne hjemmelaget fikk ikke flere mål før på overtid. Men avslutningen på kampen var som tatt ut av en Arsenal-supporters ønskedrøm.

Innbytter og klubblegende Thierry Henry er tilbake på gamle tomter på utlån. Franskmannen utnyttet en feil i Blackburn-forsvaret til å fastsette sluttresultatet til 7-1. Målet var hans 175. i Premier League ikledt Arsenal-drakt.

- Første gang vi er blitt rundtspilt
Det gjorde kampen bare enda mer fullkommen for hjemmepublikummet.

Blackburn på sin side sliter under nedrykksstreken, uten at manager Kean mener det er fortjent.

- Dette er første gang vi virkelig er blitt rundtspilt denne sesongen, sier han.

- Vi må bare legge det bak oss og fortsette videre, kommenterer Kean, som er blitt lagt for hat av de fleste Blackburn-supporterne etter den svake sesongen.

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken