Gå til sidens hovedinnhold

Funnet dumpet i en søppelkonteiner

21 år gamle Francis Engevik fikk onsdag morgen en stor overraskelse. Mens han lette rundt i søppelkonteinerne ved Studentsenteret på Nygårdshøyden i Bergen, hørte han plutselig noen ukjente lyder fra en søppelpose.

– Jeg fikk jo fullstendig sjokk da jeg fant ut at det var et levende dyr i søppelposen, sier Francis til BA.

Det viste seg å være en liten veskehund som lå forkommen i en veske i søppelposen. Den hadde også et diamantbånd rundt halsen og et hundebånd på seg.

– Den pep og skalv noe voldsomt. Den var livredd. Ikke så rart, det så ut som om den kunne ha ligget der hele natten, sier Francis.

– Helt forferdelig
Han gikk på butikken og kjøpte noe hundegodteri til den, før han gikk rett til Straxhuset på Laksevåg.

– Jeg kan ikke forstå at noen kan finne på å gjøre noe sånt. Enten må eierne ha dumpet den der, eller så må noen ha stjålet den. Jeg har hørt om katter som blir dumpet, men aldri hunder. Begge deler er jo helt forferdelig, sier han.

Da BA ankommer Straxhuset har både ansatte og andre brukere forbarmet seg over den lille hunden. Den er skitten, lukter avføring og boss, og skjelver konstant. Kun når Francis tar hunden i sine armer, faller hunden noenlunde til ro.

Francis vil gjerne beholde den lille hjerteknuseren, men innser at det er bedre at den enten kommer til sine rettmessige eiere eller hos andre som kan ivareta den skikkelig. Derfor har han kontaktet BA for å få hjelp.

– Jeg bor på gaten, forklarer han.

– Men finner dere ikke noen som kan ivareta den, vil jeg ha den tilbake, sier han bestemt.

(Saken fortsetter under videoen og bildet)

HTML EMBED

Får 2-300 løshunder i året
BA tar med seg hunden til Fant på Nesttun. Her driver de med omplassering av hunder.

– I søppelet? Det er det verste jeg har hørt. Stakkars liten, sier daglig leder Aslaug Kjerrgård.

Hun forteller at hunden er en blanding av chihuahua og en annen hunderase.

Hun skanner hunden og oppdager at den har en chip. Dessverre viser det seg at det er en utenlandsk chip, og de kan derfor ikke finne ut hvem som er eieren.

Fant registrerer hunden hos politiet i håp om at noen har meldt den savnet. Hvis ingen melder seg i løpet av de neste ukene, vil den bli omplassert. Da BA var i kontakt med politiet onsdag ettermiddag, hadde de ikke fått melding om en savnet hun som passer beskrivelsen.

– Vi får inn 2-300 løshunder i året. Ofte får vi tak i eierne, men ikke alltid. Da blir de omplassert, sier Kjerrgård.

Hun forteller at hun har kommet over mange tragiske historier.

– Flere ganger har vi fått vi inn hunder som er forlatt bundet utenfor butikken, men jeg har aldri hørt om hunder som er dumpet i bosset før. Det leier å være forbeholdt katter, sier Kjerrgård.

Les flere saker i Bergensavisen her.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken