Gå til sidens hovedinnhold

Funnet nedgravd i hagen

Liket av det som trolig er Zahid Mahmood Butt er funnet nedgravd på tomta til drapssiktede Mirza Ghulam Hussain i Stavanger.

Politiet bekrefter overfor Nettavisen at det er funnet et lik på tomta til drapssiktede Mirza Ghulam Hussain (57) og Uzma Mubeen Hussain (33), men kan ennå ikke bekrefte om dette er den savnede Zahid Mahmood Butt.

Mirza Ghulam Hussain og Uzma Mubeen Hussain har begge forklart seg for politiet etter likfunnet. De nekter fremdeles straffskyld.

Mer om forklaringene kan du lese her: Drapssiktet i nytt avhør

Under pressekonferansen torsdag, som du kan se i videovinduet over, sa politiinspektør Ernst Rossebø at politiet startet en ny runde med leting på tomta onsdag. Grunnen var at den skogkledde tomta hadde avslørt nye steder å lete nå som bladene hadde falt av trærne.

- Vi fant steder der det var mulig å grave, der vi ikke hadde gravd før. Under denne gravingen fant vi en død person, sa Rossebø under pressekonferansen.

Se video av Rossebøs redegjørelse over.

Det var Rogalands avis som torsdag skrev at det var funnet et lik i hagen til Hussain.

- Vi har sendt kroppen til obduksjon. Det kan ta noe tid før vi får identifisert den døde, sier politiinspektør Ernst Rossebø ved Rogaland politidistrikt til Nettavisen.

Ligget lenge
Den døde har ligget i jorda utenfor huset en god stund. Politiet må derfor trolig bruke DNA-analyser for å få sikker identitet.

Politiet håper og tror at det er Zahid Mahmood Butt som er funnet død. Det jobbes torsdag med tekniske undersøkelser på stedet, og politiet ønsker nå å finkjemme store deler av hagen.

Butt har vært savnet siden 9. juli. Politiet mistenkte allerede da Butt forsvant at han hadde blitt utsatt for noe kriminelt.

Les: Drapsalarm i Stavanger

I september 2007 ble Butts niese Uzma Mubeen Hussain, og Butts svoger Mirza Ghulam Hussain siktet. Far og datter Hussain ble siktet etter at de hadde forklart seg falskt i vitneavhør.

Les: Far og datter siktet i Butt-saken

De to sitter i dag i varetekt. Tomten i Lagårdsveien i Stavanger, der far og datter begge har hus, har vært i politiets varetekt siden de ble siktet. Det var også her Butt sist ble sett i live.

Nye undersøkelser
Liket ble funnet etter at politiet denne uken bestemte seg for å gjøre nye søk på tomta.

- Vi besluttet oss for å grave på et sted vi ikke hadde lett, sier Rossebø til Nettavisen. Onsdag kveld ble det altså funnet et lik.

Rossebø tilbakeviser at det er funnet to lik, slik NTB meldte torsdag. - Da har de doblet antallet vi har gått ut med, sier Rossebø til Nettavisen.

Butt ble sist sett ved Statoil-stasjonen like ved huset i Stavanger mandag 9. juli rundt klokken 13. Det er registrert et uttak med hans bankkort samme dag klokken 16.20 ved en bensinstasjon på OBS i Breiflåtveien på Mariero.

HTML EMBED
Reklame

Nå gjør du utrolige kupp på vinterutstyr og vinterklær