Gå til sidens hovedinnhold

Futen frykter svakere kapitalkrav

Mener at lavere minstekrav for å starte selskap gjør det vanskelig å være skattekreditor.

Forrige uke la BA-HR advokat Gudmund Knudsen fram et forslag om å senke minstekravet til aksjekapital fra 100.000 til 30.000 kroner. Nå kommer de første negative reaksjonene på forlaget, skriver Finansavisen.

Les også: Nye milliarder til norsk næringsliv

- Vi har vært veldig urolige for den store veksten i antallet NUF-er, fordi denne har kombinert null aksjekapital med manglende revisjon. Det gjør det vanskelig å være skattekreditor, sier Jan-Egil Kristiansen, sjef for skattekrimenheten i Skatt-Øst, til Finansavisen.

Kristiansen blir støttet av Arne Hyttnes, administrerende direktør i Finansnæringens Fellesorganisasjon.

- Starter du med 30.000 kroner, skal du ikke foreta store sprell i etableringen før du nærmer deg null. Du må i praksis gå med overskudd fra første dag, sier han til avisen.

Ifølge Finansavisen har det internt i skatteetaten blitt diskutert en økning av minstekravet til 150.000 eller 200.000 for å styrke kreditorene.

Trond Giske tok imot Knudsens forslag med åpne armer og stor entusiasme. NHO og Bedriftsforbundet klappet høylytt. Det gjorde de sistnevnte da det før jul i fjor ble lagt fram forslag om å fjerne revisjonsplikten for små selskaper også.

Les mer: Milliardgave til norske selskaper

Les flere saker på NA24

Reklame

8 superkupp på kjøkkenutstyr

Kommentarer til denne saken