I tillegg til 21 dagers betinget fengsel og en bot på 50.000 kroner, er 48-åringen i Søre Sunnmøre tingrett fratatt retten til å kjøre bil i elleve måneder, melder TV 2.

Klippet hos moren
Det var i mai i fjor at mannen hadde klippet plenen hjemme hos seg selv, før han deretter fortsatte kjøreturen i hjembygda. Mannen har forklart at han kjørte videre til moren for å klippe plenen hennes. Oppdraget gikk fortere enn planlagt, og han hadde fortsatt tid til overs før han skulle spise middag en time senere.

Ifølge dommen fortsatte mannen kjøreturen rundt i bygda, og da han passerte skolen fant han ut at han skulle hjelpe til også der.

Men skolen ville ikke ha hjelpen hans, og de ba ham derfor for om å gi seg. Ifølge mannens forklaring var noe galt med klipperen slik at den hogg til og smalt inn i en skoledør og knuste noen glassruter i inngangspartiet, skriver TV 2.

Promille på 2,36
I retten forklarte gressklippermannen at han deretter dro hjem og begynte å drikke alkohol.

Noen timer senere dukket politiet opp på døren hans, og blodprøvene av ham viste en promille på 2,36. I følge dommen skal etterpåfølgende alkoholinntak straffes omtrent på samme nivå som promillekjøring.

Retten finner det formildende at gressklipperens makshastighet er på 7 kilometer i timen.