Gå til sidens hovedinnhold

Fyller 30 - feirer privat

Kronprinsesse Mette-Marit gjør som sin mann, feirer 30-årsdagen i beskjedne former - og helt privat, tirsdag 19. august.

Først neste år vil kronprinsparet markere sine fødselsdager på en mer offisiell måte, opplyste kronprins Haakon da han fylte 30 år den 20. juli. I år er det bare familie og nære venner som får ta del i 30-årsfeiringene, melder NTB.

Ny tilværelse

Kronprinsessens 30-årsdag markerer starten på en ny tilværelse. Hun er gravid, ferdig med et hektisk studieår i London, og om noen måneder flytter kronprinsfamilien inn i ny leilighet på Skaugum. Der skal de etter eget utsagn «legge fundamentet til sin nye tilværelse».

Faglig tyngde

Under møtet med pressen på Mågerø 20. juli uttalte Kronprinsesse Mette-Marit at hun har lært mye under oppholdet i London. Hun føler at læretiden er over og at hun nå skal ta fatt på den virkelige utformingen av rollen som kronprinsesse.

– Det er jo en konstant læringsprosess. Det skal mye til å finne seg selv med den bakgrunnen jeg har, uten noen erfaring med representasjon. Men det siste året med studier har gitt meg faglig tyngde, noe som også har vært viktig for min personlige utvikling.

Travel høst

Hvis kronprinsessen holder seg frisk under svangerskapet, kan hun trolig se fram til en travel høst når det gjelder representasjon. Men hele programmet er foreløpig ikke avklart, opplyser kronprinsens adjutant Anders Flågen til NTB. I et TV-program i NRK fredag 22. august vil kronprinsparet fortelle litt om fremtidsplanene.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter