Gå til sidens hovedinnhold

Fyller flyene med statister

I stedet for å fly med tomme fly, velger et flyselskap i Storbritannia å fylle flyene med skuespillere.

Det tredje største flyselskapet i Storbritannia, bmi, vil operere med nesten tomme fly til høsten. Årsaken til det er at de vil opprettholde den lukrative lette- og landeavtalen de har med Heathrow, skriver The Times.

Flybe, et selskap som har base i Exeter, har allerede prøvd å få skuespillere til å fly mellom Norwich og Dublin, for å øke passasjertallene. Flyselskapet kom på ideen da de holdt på å tape 280 000 pund fordi de ikke nådde det forventede passasjertallet satt av den internasjonale flyplassen i Norwich.

Tim Bye, nestleder i bmi, har fortalt at han vil foretrekke å kansellere ulønnsomme avganger, som de som går midt på dagen fra London til Nord-England og Skottland, men at de er nødt til å fly de avgangene åtte av ti ganger. Hvis ikke kan de miste sin «slot» på Heathrow.

Miljøforkjemper Richard Dyer mener at det er vandalisme mot miljøet å fly nesten tomme avganger bare for å beholde sine avtaler med flyplassene, og ber myndighetene å gripe inn.

Det er den økende prisen på drivstoff, og en forventet nedgang i antall passasjerer ettersom prisene øker og renten øker, som får flyselskapene i Storbritannia til å tenke i nye og drastiske baner.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken