Gå til sidens hovedinnhold

- Fyrverkeri-forbud rammer distriktene

Unge Venstre mener et eventuelt forbud mot fyrverkeri vil ramme distriktene hardt.

- Et forbud mot fyrverkeri synes jeg er et for stort skritt å ta. Voksne mennesker må ta ansvar for egne handlinger. Det gjelder også i forhold til fyrverkeri, sier leder Lars-Henrik Michelsen i Unge Venstre til TV 2 Nettavisen.

Han viser til at vi har et regelverk i dag som allerede åpner for forbud eller begrensinger, men at det ikke følges.

- Ulykker som ender tragisk kan dessverre skje, og vi må gjøre alt vi kan for å forhindre det. Men jeg tror ikke at et forbud mot fyrverkeri er den rette veien å gå, sier han.

Storbyglede
Michelsen er overbevist om at befolkningen i de store byene som blant annet Oslo og Bergen vil ha større glede av å se på et offisielt fyrverkeri enn å skyte opp selv, slik Senterpartiets Rune Skjælaaen uttalte til TV2 Nyhetene tirsdag.

Skjælaaen sa at fyrverkeri i fremtiden bør skytes opp av folk med kompetanse, og at vi andre kan stå og nyte det.

- Men det er ikke alle steder i landet en kan sette opp et offisielt fyrverkeri fra rådhusplassen eller festplassen. Dermed vil en mengde hus og bygder rundt i landet ikke få muligheten til å se fyrverkeri. Så dette blir feil, sier Michelsen.

Vernebriller
Noe system der distriktene kan søke dispensasjon mener Michelsen vil bli for komplisert.

Han mener det i stedet for forbud bør vurderes andre tiltak for å hindre at ulykker skjer i forbindelse med fyrverkeri skjer. Han viser blant annet til at man kan bruke vernebriller for å unngå øyeskader.

- Når det gjelder fyrverkerioppskyting generelt, så er det utrolig mye uvettig bruk av fyrverkeri. Jeg håper at vi etter dette året, med en god del personskader etter oppskytingen, kan få noe til å skje. Folk må forstå at ulykker ikke bare kan skje andre, det kan også skje en selv, advarer han.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken