Gå til sidens hovedinnhold

- Götze har gjort en feil

Eurosports Vebjørn Buen gir deg fem tanker om Bundesliga.

HTML EMBED

Denne spalten er levert av Eurosports Bundesliga-team, med Vebjørn Buen i spissen. Hver uke skriver han om det som skjer i den tyske toppdivisjonen.

Se de fem beste målene fra forrige runde i videovinduet øverst!

1) Hamburg sliter på samme måte som de gjorde i fjor. Det så vi nok en gang i helgen. De imponerte meg voldsomt med å komme tilbake i Dortmund og få 2-2 etter å ha ligget under 2-0, men som så mange ganger tidligere så rakner de fullstendig. Hamburg har sluppet inn flest mål i år (15) og jeg tror jobben til Thorsten Fink henger i en altfor tynn tråd. De kan ikke fortsette i samme spor som dette. Dennis Diekmeier, Heiko Westermann, Marcell Jansen, Johan Djourou, Michael Mancienne: Hamburg har jo ikke dårlige spillere i forsvaret sitt, men kommunikasjonen er helt elendig. De er ikke samspilt i det hele tatt, og det er noe keeper Rene Adler har erget seg over flere ganger. Fink må fokusere mer på det defensive, hvertfall hvis han vil beholde jobben. Jeg er redd han snart står utenfor dørene på Imtech Arena.

2) Stuttgart sparket trener Bruno Labbadia og ansatte Thomas Schneider. Det har vist seg å være et lurt trekk. Stuttgart har vunnet to av to kamper under Schneider og det virker som om spillerne synes det er gøy å spille fotball igjen. Under Labbadia var Stuttgart altfor ustabile og slet med å holde en god form oppe. Jeg tror Stuttgart vil kunne få en ganske så tøff sesong, men jeg tror de hadde godt av å ansette Schneider. Han er positiv, han får et godt forhold til spillerne og hans fotballfilosofi passer klubben. Om Schneider får tid på seg, så kan dette bli bra for klubben fremover.

3) Sidney Sam er for meg en av de mest undervurderte spillerne i Bundesliga. Han får altfor lite oppmerksomhet og jeg forstår ikke at flere klubber har vært på banen for å sikre seg han i sommer. I likhet med Stefan Kiessling, her sitter Bayer Leverkusen på en gullgruve. På seks kamper denne sesongen står han med seks mål og fire assist, og disse tallene kommer til å bli mye større utover i sesongen. Leverkusen er for meg den største utfordreren til Dortmund og Bayern og jeg tror laget vil henge med til siste slutt denne sesongen. De har et ganske komplett lag som kan nå veldig langt. Duoen Kiessling-Sam lukter det svidd av!

4) Vi har ikke sett så mye til Mario Götze i Bayern enda grunnet skade, men jeg har ikke noe særlig tro på Götze denne sesongen. Jeg tror han gjorde feil i å melde overgang til Dortmunds erkerival. Han har spilt to kamper i Bundesliga denne sesongen, men det har ikke vært veldig gode kamper. Det er ikke samme Götze vi kjenner fra Dortmund. Han er ikke like trygg. Götze, Reus, Lewandowski og Gündogan var spillere som hadde et utrolig godt forhold til hverandre, som kjente spillestillene til hverandre og som kunne rundspille ethvert fotballag. I Bayern er det ikke det samme for 21-åringen. Jeg tror faktisk Bayern-fansen kommer til å se tilbake på en skuffende Götze ved slutten av sesongen. Og hittil er det ingen som savner ham i Dortmund¿

5) Det har vært en spennende runde sett med norske øyne. Gikk ikke like bra for alle, men helt klart en positiv helg. Håvard Nordtveit satt på benken under hele kampen for Gladbach, Moa var ikke i troppen til Stuttgart grunnet sykdom og Vegar Eggen Hedenstad var heller ikke i troppen til Freiburg grunnet skade. Tarik Elyounoussi spilte hele kampen for Hoffenheim i 2-1-seieren mot Gladbach, og vartet opp med en flott assist på scoringen til Anthony Modeste. Per Ciljan Skjelbred debuterte og startet for Hertha Berlin i hjemmetapet mot Stuttgart, og spilte en meget god kamp. Men rundens godbit med norske øyne var Omar Elabdellaoui som scoret sitt første mål for sesongen og sikret Braunschweig ett poeng mot Nürnberg. Det var lagets første scoring på hjemmebane i Bundesliga på 27 år!

HTML EMBED
Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken