Gå til sidens hovedinnhold

Ga en halv million i sinne

Mannen reagerte så kraftig på at Stortinget stemte ned forslaget om å gi de fattige litt ekstra i desember at han ga Fremskrittspartiet en halv million kroner til fordeling.

En anonym giver ble så provosert over at Stortingets fattig-nei, at han ga Kirkens Bymisjon og Frelsesarmeen 250.000 kroner hver for at de to organisasjonene skal gi fattige og vanskeligstilte litt mer å rutte med i julen.

Pengegavene er i henhold til giverens ønske formidlet gjennom Fremskrittspartiet, som også plukket ut de heldige mottakerne.

Tirsdag overrakte Frps nestleder Siv Jensen sjekkene til de to organisasjonene.

- Identiteten er uvesentlig
- Vi valgte disse to organisasjonene fordi de i alle år har gjort et utrettelig arbeid for fattige og vanskeligstilte i Norge, og jeg føler meg rimelig sikker på at pengene vil komme de som trenger dem til gode. Det var ingen tvil om valget, sier Siv Jensen til TV 2 Nettavisen.

Jensen sier hun ikke aner hvem giveren er.

- Hans identitet var helt uvesentlig for ham selv, sier Jensen til TV 2 Nettavisen.

Men at det er et element av protest i måten han gir pengene på, og at giveren reagerte sterkt på at Stortinget rett før jul stemte ned Frps forslag om å gi fattige og vanskeligstilte litt ekstra i advent.

Fornøyd Bymisjon
Informasjonssjef Per Frogner i Kirkens Bymisjon sier det er uvanlig å få en stor pengesum på denne måten gjennom et politisk parti, men at Kirkens Bymisjon samarbeider med seriøse givere i alle leirer.

- Jeg retter en stor, varm og hjertelig takk til giveren. Dette er en av de aller største enkeltgavene vi har fått i år, og vi skal bruke pengene blant rusmisbrukere, prostituerte og andre som lever på gaten, sier Frogner til NTB.

Også lederen for Frelsesarmeen i Norge Carl Lydholm takker for bidraget, og legger til at nøden ikke er sesongbestemt, selv om den føles ekstra tung ved juletider.

Frps Siv Jensen lover at hun vil følge nøye med på i hvilken grad regjeringens løfter om fattigdomsbekjempelse blir innfridd.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken