Gå til sidens hovedinnhold

Ga Ragnars mor nytt håp

Hun har fremdeles ikke funnet sønnen Ragnar (2 1/2). Nå har statsminister Kjell Magne Bondevik lovet Lise Bang-Ericsson at letingen ikke skal stoppe selv om de reiser hjem.

Bondevik har nå fått thailandske myndigheter til å godta at norske Kripos får mer innflytelse i letingen etter savnede nordmenn i regionen.

- Det var et godt møte. Vi satt igjen med en god følelse etterpå, sier Lise Bang-Ericsson (41) til TV 2 Nettavisen.

Mandag ettermiddag, lokal tid, møtte hun statsminister Kjell Magne Bondevik (Krf) i Phuket, øyen hvor hun og hennes svenske ektemann Anders har lett etter sin savnede Ragnar siden dødsbølgen skylte vekk hotellet deres i Khao Lak 2. juledag.

Ville ikke gråte
Lise var også blant dem som møtte utenriksminister Jan Petersen (H) da han var i Phuket for en uke siden. Hun fortalte Petersen hvordan hennes familie ble skylt ut av hotellrommet i andre etasje, hvordan bølgens enorme krefter rev Ragnar ut av armene på Anders og hvordan hun selv klarte å kjempe seg til overflaten ved å skyve vekk vrakgods som fløt på toppen av bølgen.

Lise sier til TV 2 Nettavisen at møtet med statsministeren var av en annen karakter.

- Vi hadde bestemt oss for at vi ikke skulle bruke dette møtet til å gråte. Det var viktig for oss å poengtere hva vi ønsket av Bondevik, sier hun.

Ektemann møtte Perrson
- Hovedbudskapet til Bondevik var at man ikke må slutte å lete. Og vi har fått svar. Bondevik sa at han har klart å få den thailandske statsministeren til å snu. Vi følte oss lettet da Bondevik fortalte oss dette, sier Lise Bang-Ericsson til TV 2 Nettavisen fra Phuket.

Mens hun satt i møtet med Bondevik, satt mannen Anders i møte med den svenske statsministeren Göran Persson. Håpet, sier hun, er at man skal få til et fellesnordisk press på de thailandske myndighetene.

- Khao Lak kan bli en kirkegård
Letevirksomheten i dødsbyen Khao Lak er ifølge Lise trappet kraftig ned den siste tiden. Og i går innrømte den thailandske statsministeren at letingen på land var avsluttet.

- De har ikke snudd på en stein på tomten hvor hotellet vårt var og vi kjenner liklukten. Man trenger ikke være etterforsker for å skjønne at det ligger døde mennesker her. Nå har bulldosere begynt å kjøre over ruinene og jevne dem ut med jorden flere steder i byen. Det bekymrer oss. Hvis man ikke gjør dette vi nå ber om, blir Khao Lak en stor kirkegård, sier Lise til TV 2 Nettavisen.

- Yter bedre hjelp fra Norge
Statsminister Kjell Magne Bondevik bekrefter overfor TV 2 Nettavisen at norske Kripos har fått innvilget et mandat til å bistå thailandske myndigheter til å vurdere nye søkeområder. Dette betyr at Kripos kan gå mye mer aktivt inn i letearbeidet etter savnede.

- Det er mange pårørende som er i en fortvilet situasjon og det skal vi ha forståelse for, sier statsminister Bondevik til TV 2 Nettavisen etter møtet. Bondevik tror likevel det er best at pårørende holder seg hjemme i Norge og tror de kan yte bedre hjelp fra Norge enn å komme ned for å delta i letearbeidet.

Slutter ikke å håpe
41-åringen innrømmer at de etter hvert begynner å innse at håpet om at Ragnar har overlevd blir mindre og mindre. Denne uken reiser de hjem, uten sin 2,5 år gamle sønn i flysetet mellom seg. De har gjort alt som tenkes kan, og enda mer, for å finne ut hva som skjedde med Ragnar. Men hun understreker at hun ikke har sluttet å tro på mirakler.

- Hvis vi aldri får svar på hva som skjedde med Ragnar, vil vi fortsette å lure på om han fremdeles er der ute og lure på hva som egentlig skjedde med han. Derfor er det utrolig viktig at vi finner alle og det var vårt hovedbudskap til Bondevik i dag, sier Lise.

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene

Kommentarer til denne saken