Gå til sidens hovedinnhold

Gamal ser frem til å bli renvasket

SKIEN (TV 2 Nettavisen): Gamal Hosein er overbevist om at Agder lagmannsrett vil frifinne ham for drapet på sin kone Gry Hosein. Nå gleder han seg til å få saken overstått og begynne et nytt liv.

I juni 2002 dømte Skien tingrett Gamal Hosein til 10 års fengsel for drapet på sin kone Gry Hosein. Men til tross for dommen har Hosein vært en fri mann siden januar i år. Han har bodd i Oslo.

Overbevist
Om sju uker vil den endelige dommen falle. Da Gamal Hosein ankom Agder tingrett mandag morgen, var han overbevist om at lagjuryen vil frikjenne ham for drapet. Gamal Hosein snakker gjerne om saken sin og håpet om frikjennelse. Men spørsmål rundt barna og mer familiære forhold er for følsomt å snakke om, sier han.

- Det har vært lenge å vente. Jeg har ikke begynt å jobbe, men tatt det som det kommer. Det skal bli fint å være ferdig med denne saken og starte på nytt, sier Gamal Hosein til TV 2 Nettavisen.

Men først skal Gamal Hosein gjennom tøffe uker på tiltalebenken.

- Jeg har hatt rett
- Det blir ikke lett å få høre at du blir beskyldt for det verste en person kan gjøre - å ta livet av et menneske. Men jeg ser fram til å vise at de har tatt feil og at jeg har hatt rett, sier Hosein.

Løgndetektortest og likhunder blir sentrale temaer under behandlingen i lagmannsretten. Gamal Hosein ønsker ikke å si hva utfallet av løgndetektortesten ble, men sier til TV 2 Nettavisen at han håper at denne blir lagt fram.

- Jeg har håpet å få ta en løgndetektortest siden jeg ble varetektsfengslet. Nå håper jeg at den kan bli lagt fram for retten, sier Hosein.

Skal så tvil om bevis
Likhundene var et av de avgjørende bevisene som felte Hosein i tingretten. Hoseins advokat John Christian Elden har varslet at det vil bli mye vitneførsel for å så tvil om likhundene virkelig luktet en død person, eller om de kan ha markert på andre ting i Farrisgrillen.

Det er her påtalemyndigheten mener Gry Hosein ble drept. Likhundene markerte også i bilen til Hosein, som påtalemyndigheten mener Hosein kjørte sin døde kone vekk i.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen