Gå til sidens hovedinnhold

Gamst ble plassert på venstre back

Nordmannen med litt uvant rolle mot West Bromwich Albion.

BLACKBURN - WBA 1-2:

Morten Gamst Pedersen er mest vant til å spille i en midtbaneposisjon, enten sentralt eller helst ute på kant, men lørdag fikk nordmannen prøve seg i forsvar.

I oppgjøret mot West Bromwich Albion på Ewood Park var den norske landslagsspilleren plassert ute på venstre back.

Hjerteproblemer
Hovedgrunnen til dette var at franske Gaël Givet er ute på grunn av hjerteproblemer. 30-åringen har vært gjennom en rekke medisinske tester de siste dagene.

- Vi håper selvfølgelig at Gaël er frisk og at han kan komme tilbake. Om ikke, så må han trolig gjennom en liten operasjon, sier Blackburn-sjef Steve Kean ifølge Daily Star.

Med seg i forsvarsrekka hadde Gamsten spillere som Scott Dann, Chris Samba og unggutten Jason Lowe. I løpet av første omgang holdt denne fireren rent bakover.

Det var likevel litt å henge fingrene i for Blackburn-forsvaret og WBAs Peter Odemwingie var som alltid en trussel. Nigerianeren sto for første omgangs farligste sjanser.

Det var imidlertid ikke noe fyrverkeri av en første omgang i Blackburn, der gjestene var best. Vertene klarte ikke å skape nevneverdig framover på banen de første 45 minuttene.

Perle av Morrison
Førsteomgangen var i bunn og grunn litt symptomatisk på Blackburn denne sesongen. Laget har slitt i bunnen av tabellen og presset på manager Kean har også vært enormt.

Klubbens eiere, indiske Venky's, har heller ikke gjort sitt til å gjøre livet lettere på Ewood Park, og selv om eierne nå har lovet spillerkjøp i januar, så er nok fansen en smule skeptiske.

Etter hvilen skulle vondt bli verre for Morten Gamst Pedersens klubb. Først traff Paul Scharner stolpen og like etterpå sørget James Morrison for å sende gjestene i føringen.

En corner ble klarert og ballen havnet hos Morrison. Fra rundt 20 meters hold banket han til på volley og ballen fløy inn bak Paul Robinson i Blackburn-buret. En flott scoring.

Dann utlignet
Fulltrefferen til WBA-spilleren var for øvrig det 1000. målet som ble scoret i Premier League i kalenderåret 2011.

Snaue 20 minutter før slutt skulle imidlertid Blackburn svare og målet kom etter at stopperduoen Dann og Samba tok ansvar.

Et langt utspill fra Robinson havnet på hodet til Samba, som var suveren i luften og fikk gitt videre til Dann. Den tidligere Birmingham-spilleren dundret inn utligningen.

Det skulle likevel ikke holde for hjemmelaget. Helt på tampen kom Odemwingie seg forbi Gamst Pedersen, fikk god tid til å sikte, og skrudde ballen forbi Robinson i buret.

Dette betyr at Blackburn fortsatt ligger nest sist på tabellen med ti poeng fra 16 kamper. WBA står med 18 poeng så langt.

Kommentarer til denne saken