Gå til sidens hovedinnhold

Gamst eide landslagskollega

For to år siden investerte Morten Gamst Pedersen i Trond Olsen. Det har han ikke angret på.

METEOR STADIUM, DNEPROPETROVSK (Nettavisen): Trond Olsen har hatt en meget god sesong på Bodø/Glimts venstreflanken, og endte til slutt på en tredjeplass i Tippeligaens poengliga. Selv har 24-åringen ingen problemer med å innrømme at han har hatt sin beste sesong noensinne, og endelig ser det ut til å gå mot landslagsdebut.

Talentet til Glimt-helten har vært velkjent lenge. Mindre kjent er det faktum at hans landslagskollega – og konkurrent – Morten Gamst Pedersen i en periode faktisk eide hurtigtoget.

- Det stemmer det, bekrefter Blackburn-stjernen.

- Jeg fikk tips fra min far og noen andre da Trond var på vei fra Lillestrøm til Bodø/Glimt i 2006-sesongen.

Olsen knuser børsen
Problemet var at Glimt ikke hadde penger, men det hadde investeringsselskapet Gamst Invest A/S – med Morten Gamst Pedersen som hovedeier – som var med å sikre overgangen til Glimt mot eierinteresser i spilleren i retur. Etter et heller skuffende opphold i Lillestrøm var Olsens aksjekurs ikke den høyeste, men Olsen fant fort tilbake til storformen i Bodø, og siden har verdien på unggutten bare økt.

Det fikk også Gamst erfare. Høsten 2007 ble han tvunget til å selge sine eierandeler i den hardtskytende flankespilleren som følge av nye Fifa-regler. Det merket også på Rovers-proffen på lommeboken.

- Jeg fikk igjen pengene mine, ja, humrer Gamst Pedersen.

- Bare det?

- Jeg tjente vel noe også, da, sier Englands-proffen med et lurt smil om munnen, uten å ville avsløre hvor mye det er snakk om.

Er du Norges beste manager? Prøv Managerleague!

Gamst vil være sentralt
Selv drømmer Gamst at Trond Olsen skal få plass på venstresiden av midtbanen. Definitivt ikke fordi han ikke har ambisjoner om å starte selv, men mer av bekvemmelighetshensyn.

- Trond er flink til å slå innlegg, og jeg kan gjerne heade inn ballen fra boksen. Jeg tror nesten det må være enhvers spillers drøm å være hengende spiss. Da slipper du å ta de defensive løpene hjemover, samtidig som du er involvert i det meste av det offensive som skjer.

(Les videre under bildet)

- Har betalt ham tilbake
Så langt har det dog vært mest spill på venstresiden på landslaget for Gamsten, og mye taler også for at han starter i den posisjonen i onsdagens bortekamp mot Ukraina. Den største utfordreren er nettopp Trond Olsen, som på ingen måte har tenkt å stå med lua i hånda og være evig takknemlig for den hjelpen han fikk for å returnere til Bodø.

- Jeg tror nok jeg har betalt ham godt tilbake for akkurat det, sier Olsen med et megetsigende blikk.

- Tromsø var også på banen den gangen, men jeg er glad for at det ble Bodø. Jeg kom tilbake til førstedivisjon, fikk spilletid, og bygde meg opp på den måten. Selvtilliten kom tilbake, sier Glimts toppscorer i år.

Hans mange mål og assists har ikke gått ubemerket hen, og tidligere på mandagen gikk Åge Hareide langt i å si at Trond Olsen vil få spilletid i onsdagens privatlandskamp. Det gleder den umeritterte Bodø/Glimt-stjernen.

- Målet er selvsagt å få spilletid, og det er hyggelig at Åge sier det. Samtidig har jo Gamst en god del mer internasjonal erfaring enn meg, minner Olsen om.

Moa «on fire»
På mandagens trening, den eneste åpne treningen Norge har i Ukraina, spilte Norge ni mot ni, mens Jan Gunnar Solli trente alternativt på sidelinjen. Laget uten overtrekksvester skilte seg tydelig ut, og vil etter alle solemerker utgjøre stammen i Norges førsteellever på onsdag. Spesielt var United-aktuelle Moa i storslag, og scoret fem mål på sine seks sjanser – Vålerenga-spissen var rett og slett utrolig giftig foran Espen Johnsens mål.

- Han er «on fire», smilte en storfornøyd Åge Hareide etter den korte treningsøkten.

Resten av laget besto av Knudsen i mål, Høgli, Reginiussen, Hangeland og John Arne Riise bak, Per Ciljan Skjelbred og Christian Grindheim sentralt, mens nevnte Moa fikk hjelp av Daniel Fredheim Holm på topp. De ni suppleres sannsynligvis med Morten Gamst Pedersen og Erik Huseklepp i startelleveren mot Ukraina.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet

Kommentarer til denne saken