Overgangsvinduet har formelt sett vært åpent i nesten en måned, men foreløpig har det vært stille på Ewood Park. I hvert fall når det gjelder nysigneringer. Ut portene har stoppertalentet Phil Jones (Manchester United) forsvunnet – og Jermaine Jones er tilbake i Schalke etter å ha vært utlånt til klubben.

Manager Steve Kean har imidlertid ingen planer om å sitte rolig også i tiden som kommer. Han varsler nå at Morten Gamst Pedersen kommer til å få flere nye lagkamerater før overgangsvinduet stenger om en drøy måned.

- Vi skal bruke penger. Vi har et veldig bra budsjett, og vi ser på muligheten for å styrke oss på områder der vi ser vi kan forbedre oss. Det er ingen hemmelighet at vi ser etter en spiss, og vi mistet Jermaine, som gikk tilbake til Schalke, så vi må ha en sentral midtbanespiller, sier han til The Guardian.

Petrovic førstemann?
Kean påpeker videre at klubben også må se seg om etter en erstatter for Phil Jones på midtstopperplass.

- Vi skal hente inn tre eller fire spillere i dette vinduet, og vi behøver ikke selge før vi kjøper. Vi har lagt inn tre eller fire bud, som vi venter på å se om blir akseptert, opplyser han.

Britiske medier har i lengre tid spekulert i at den serbiske midtbanespilleren Radosav Petrovic er høyaktuell for klubben. 22-åringen, som til daglig spiller i Partizan Beograd, har også vært ønsket av Vitesse Arnhem.

Monaco-forsvarer Cedric Mongongu er også linket til Lancashire-klubben.

Tenker langsiktig
Ved siden av å forsterke stallen må Blackburn-sjefen bruke sommeren til å overtale flere av klubbens egne spillere til å bli på Ewood Park.

Stopperkjempen Christopher Samba har blant annet vært linket til flere klubber – og kan være en attraktiv mann når overgangsaktiviteten trappes opp mot slutten av august. Samtidig signerte Rovers-kapteinen en ny femårskontrakt så sent som i februar, hvilket trolig betyr at han blir en dyr mann å kjøpe fri.

Manager Kean tenker langsiktig – og innser at det vil ta tid å gjøre Blackburn til et topplag. Sist sesong reddet klubben seg fra nedrykk i aller siste serierunde.

- Å gå fra der vi var forrige sesong, til å være blant de fire beste neste sesong, er urealistisk. Men den første byggesteinen blir å ende på øvre halvdel. Vi er overbevist på at vi kan klare det, sier han.

Målet videre blir spill i Europa i løpet av tre eller fire år. (ANB)