Gå til sidens hovedinnhold

Gamst nær superlønn

Fenerbahce klar til å innfri Blackburns krav – og en halv million i netto ukelønn kan bli Gamstens belønning.

Morten Gamst Pedersen gjorde en kanonkamp hjemme mot Wigan onsdag kveld, da Blackburn vant 2-1, og kunne lykkelig kjøre hjem til Manchester med en flaske champagne i bagasjen.

Den kan han snart få muligheten til å sprette.

Tyrkiske superlønninger
Etter det Nettavisen vet skal det tyrkiske storlaget Fenerbahce være klar til å innfri Blackburns krav på snaut 20 millioner for nordmannen. Går handelen i orden, kan nordmannen vente seg en kanonlønn for det tyrkiske topplaget. Den tyrkiske landslagsspilleren Emre har en nettolønn på drøyt tre millioner euro i året, altså over 25 millioner norske kroner.

Gamsten vil ventelig være i samme kategori, og kan dermed sitte igjen med en netto ukelønn på en halv million kroner.

Selv er den tidligere Tromsø-stjerna forsiktig med å kommentere Nettavisens opplysninger.

- Jeg er Blackburn-spiller, og forholder meg lojalt til den kontrakten jeg har med klubben.

Fristes av Champions League
Men den norske landslagsspilleren er selvsagt klar over at Blackburn vil være interesserte i å få noen pund i klubbkassa fremfor å måtte la nordmannen gå gratis som Bosman-spiller til sommeren. Fenerbahce kan dermed være et tiltalende alternativ.

- Det er en meget god klubb, og det at de spiller regelmessig i Champions League er selvsagt interessant, sier vadsøværingen til Nettavisen.

I sine seks sesonger i Blackburn-trøya har Gamst spilt flere ganger i Europa, men aldri i den gjeveste av Uefas turneringer. Da Celtic tidligere viste sin interesse for breddeholderen var også Champions League-spill noe av det Gamsten trakk fram.

Tyrkerne så kanonscoring
Nettavisen vet at det var tyrkiske agenter til stede på Ewood Park onsdag kveld, og de kan ikke ha unngått å bli begeistret over det de så. En kanonscoring, en i treverket og en målgivende var 28-åringens beholdning – i tillegg til de tre poengene og sjampanjeflaska han kunne ta med seg hjem.

- Det gikk bra, sier Gamsten, uten behov for å overdrive.

- Jeg fikk et skikkelig treff på 1-0-scoringen, jeg klinket til på en retur, og ballen sneik seg opp i kryssfestet. Det er ikke min beste scoring i karrieren, men det er jo der vi alle vil ha den.

Sam Allardyce sa til BBC etter kampen at det var «en strålende scoring, du skal lete lenge for å finne en bedre i Premier League denne sesongen». Spørsmålet blir nå om han vil få se noe lignende fra nordmannen igjen – mandag lukkes nemlig vinterens overgangsvindu.

Kommentarer til denne saken