Gå til sidens hovedinnhold

Gamst: - Noe måtte gjøres

Morten Gamst Pedersen forstår at Paul Ince måtte gå.

Tirsdag fikk Ince beskjed om hans korte managerkarriere på Ewood Park var over. Lancashire-laget var før sesongen spådd en plass på øvre havdel av tabellen, men sesongen har vært katastrofal. Midtveis ligger laget nest sist i Premier League, fem poeng bak Manchester City på sikker plass.

- Det har vært mange spekulasjoner, og jeg er ikke overrasket over at Paul Ince måtte gå, sier Morten Gamst Pedersen til Nettavisen.

Seiersprosent: 17,65
Kun tre seirer ble det på de 17 forsøkene Paul Ince fikk som Premier League-manager, noe som ikke var bra nok for Rovers-styret. Tirsdag morgen fikk den første fargede briten i en engelsk Premier League-stol fyken.

- Noe måtte gjøres, og det lå vel i kortene, mener den norske landslagsspilleren om avgjørelsen.

- Klubbformann John Williams sier at det er klubben som kommer først, og faktum er at ansvaret til slutt faller på manageren, minner den norske Blackburn-spilleren om.

- Ut av gjørma
I engelske aviser har spekulasjonene om Inces arvtaker rast lenge. Selv understreker Morten Gamst Pedersen at han ikke vet mer enn han selv har lest. Og noen favoritt vil han ikke utpeke.

- Graeme Souness var manageren som hentet meg til klubben, men han forlot jo Blackburn tre dager etter at jeg kom. Ellers ser jeg at både Sam Allardyce, Alan Curbishley og Alan Shearer er nevnt som kandidater, forteller flankespilleren.

- Hva foretrekker du, en brite eller noen fra kontinentet?

- Akkurat nå spiller det ikke så stor rolle med verken system, holdning eller nasjonalitet. Det eneste som teller er at vi kommer oss ut av gjørma, mener Gamsten.

Lover ny kontrakt
Og det tror han så definitivt at Premier League-vinneren fra 1994/95 skal klare.

- Nå er det å berge seg prioritet nummer en, og det skal gjøres, lover Morten Gamst Pedersen alle Blackburn-supporterne.

- Bare vi kommer i en «steam», så går ballen stang inn i stedet for stang ut. Får vi marginene på vår side, så snur det fort. Formen vår er faktisk ikke så dårlig, men vi har nok slitt litt med at mange av spillerne har vært inn og ut av laget. Stemningen er ikke den beste etter de mange tapene, men vi har fortsatt tro på det vi gjør, forsikrer finnmarkingen.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken