Gå til sidens hovedinnhold

Gamsten tilbake på landslaget

Tatt ut for første gang siden 2012.

Tidligere mandag kunne FC København-spiller Daniel Braaten bekrefte at han ikke rekker landskampene mot Danmark og Skottland.

Angrepsspilleren sliter med låret og mandag kveld kunne Norges Fotballforbund bekrefte at Braaten har meldt forfall.

Også Joshua King, som til daglig spiller for engelske Blackburn i The Championship, har meldt forfall til de to vennskapskampene, skriver NFF.

Nye spillere i troppen til Per-Mathias Høgmo blir derfor Stefan Strandberg (Rosenborg), Jørgen Skjelvik (Rosenborg), Anders Konradsen (Rennes) og Morten Gamst Pedersen (Karabükspor).

Sistnevnte har ikke vært med i en landslagstropp siden 2012. Overfor Nettavisen innrømmet han i forrige uke likevel at spill for Norge fortsatt frister.

- Ingenting er bedre enn å bli vurdert for landslagsspill igjen. Hadde Per Mathias ringt meg og spurt om jeg ville være med i treningskampene som kommer nå, hadde jeg hoppet på første fly, for landslaget er noe man alltid vil være med på. Får man muligheten til å bidra, så gjør man selvfølgelig det, sa Gamst Pedersen nylig.

Gamsten holder for tiden til i tyrkisk fotball, men har kun spilt én kamp for sin nye klubb så langt i høst. Noe av grunnen til det er at nordmannen har slitt med skade.

Da Per-Mathias Høgmo presenterte den opprinnelige landslagstroppen tirsdag i forrige uke, åpnet han for at Gamst Pedersen kunne gjøre comeback med flagget på brystet.

- Morten er en spiller som jeg kjenner godt, og som jeg kommer til å følge med på. Jeg kommer til å dra ned til Tyrkia for å se han spille, og vurdere om han kan komme tilbake, sa Høgmo

Nå får den norske landslagssjefen altså muligheten til å vurdere veteranen på litt nærmere hold. Kommer han på banen mot Danmark vil det bli Gamst Pedersens 75. landskamp for Norge.

Også Moldes Jo Inge Berget sliter med skade og er ikke aktuell for spill mot Danmark, men spissen vil slutte seg til troppen senere og kan bli klar til Skottland-kampen.

Norge møter Danmark i Herning 15. november, mens Skottland gjester Aker stadion 19. november.

Kommentarer til denne saken