Kenneth Gangnes (26) har vært Norges beste hopper i verdenscupen denne vinteren, og under norgesmesterskapet i Lysgårdsbakken på Lillhammer tirsdag kveld var han igjen best.

Hopperen som representerer Kolbukameratene ledet med suverene 15,5 poeng etter sitt første hopp på 131,5 meter og i andreomgangen strakk han seg igjen til 131,5 meter. Dermed vant han til slutt 11,2 poeng for Johann Andre Forfang.

- Han er i en klasse for seg selv, sa regjerende norgesmester og NRK-ekspert Anders Jacobsen etter at Gangnes hoppet i førsteomgangen.

Etter rennet var det en fornøyd norgesmester som snakket med NRK.

- Det er en premier jeg ikke har i premiehylla fra før, så dette er moro, sier Gangnes.

Forfang hoppet seg opp

Forfang landet på noe skuffende 123,5 meter i sitt første hopp, men klatret på resultatlisten da han stod for kveldens lengste hopp på 133 meter i andreomgangen.

Andreas Stjernen ble nummer tre etter hopp på 121 og 124,5 meter, mens Fredrik Bjerkeengen som lå på andreplass etter førsteomgangen, til slutt ble nummer fire.

Tande og Hauer disket

Daniel-André Tande lå på tredjeplass etter den første omgangen, men landslagshopperen fikk ikke sette utfor i andreomgangen på grunn av feil med dressen.

Det fikk heller ikke Joachim Hauer som også hadde feil med dressen.

- Det er absolutt ikke bra, men jeg synes det er litt spesielt når man vet at de ikke har blitt disket i verdenscupen. De hopper med det samme utstyret, og da lurer jeg litt på målemetoden, sa en kritisk Anders Jacobsen i andreomgangen.

Jacobsen har imidlertid ikke helt rett i det han sier. Hauer ble nemlig også diskvalifisert under verdenscuprennet på Lillehammer tidligere i vinter.

Snøvær

Rennet ble preget av vanskelige forhold for hopperne med tett snøvær og noe ujevn vind.

Flere av hopperne slet med å holde seg på beina etter landing i den første omgangen, men heldigvis kom alle seg uskadde fra uhellene.

- Når man lander og har litt mindre erfaring så vet man ikke helt hvordan man skal reagere når det stopper litt. I starten så vi at det var tre stykker som ikke klarte å stå etter landing, men det er som det er. Det kommer med erfaring, forklarer landslagstrener Alexander Stöckl til NRK.

Det var i en liten periode usikkert om man ville klare å arrangere to omganger tirsdag kveld, men heldigvis lettet været noe utover kvelden.