Gå til sidens hovedinnhold

Gangnes på pallen igjen: - Det er helt vilt

Slovenske Peter Prevc vant.

Det tredje rennet i Hoppuka, i Innsbruck, ble nok en god norsk dag. Selv om suverene Peter Prevc vant, etter hopp på 125 meter og 132 meter, imponerte Kenneth Gangnes stort. Han ble beste norske, på tredjeplass.

Nordmannen hoppet 126,5 meter og 124 meter, og fosser mot en pallplass i sammendraget i Hoppuka.

Severin Freund hoppet nemlig også godt, og endte på andreplass. Freund hoppet 128 meter i den andre omgangen.

Johann Andre Forfang lå godt an etter førsteomgang, med en fjerdeplass. I finaleomgangen hoppet han nok en gang godt, og strakk seg helt ned til 124 meter. Dermed endte han også på fjerdeplass i rennet.

- Helt vilt

Gangnes var strålende fornøyd med sin gjennomføring av rennet i Innsbruck, men han innrømmer å ha bommet litt på timingen i den andre omgangen.

- Det er helt fantastisk. Ikke så mye mer å si enn det. Jeg fortsetter å levere, og det å komme på pallen i slike renn, det er helt vilt. Jeg skjønte at Freund hadde hoppet langt, men det kom ikke så mye nerver. Jeg kunne kanskje truffet noe bedre på timing, det er det eneste, sier Gangnes til NRK.

Når det gjelder sammendraget, håper nordmannen å beholde den tredjeplassen han allerede innehar.

- Det blir et rotterace i Bischofshofen. Det blir veldig spennende å dra dit, og prøve å beholde den tredjeplassen sammenlagt. Eller jeg skal ikke prøve å beholde den, jeg skal gå ut og fighte så jeg distanserer han (Hayboeck). Jeg tror det blir veldig tøft å hente de foran, innrømmer han til statskanalen.

Utklassing sammenlagt

Med søndagens knusende seier, skal det mye til at ikke Prevc vinner Hoppuka sammenlagt. I Innsbruck dro han fra andremann Freund med hele 11,1 poeng. Han økte ledelsen ned til Gangnes med 18 poeng.

Nå leder sloveneren sammenlagt med 19,7 poeng til tyske Freund. Gangnes klatret forbi østerrikske Michael Hayboeck, og er nå nummer tre i sammendraget etter tre av fire renn. Nordmannen er 41,9 poeng bak Prevc.

Hayboeck er nummer fire sammenlagt, mens Forfang er nummer fem. Anders Fannemel er nummer seks.

Arne Scheie vil likevel ikke gi Prevc seieren helt enda.

- Det er aldri avgjort før det er over, men det virker nå som det blir Prevc foran Freunc, innrømmer han i NRKs studio.

(Saken fortsetter under bildet.)

God laginnsats

De andre norske hopperne gjorde det også godt i Innsbruck, slik de har gjort hele årets sesong. Det norske laget har etablert seg som det klart sterkeste laget for tiden. I tillegg til de to norske som havnet blant de fire beste, hadde vi med fire andre hoppere i finaleomgangen. Anders Fannemel kom på tolvteplass i søndagens renn, etter å ha hoppet 118,5 meter i finaleomgangen.

Tom Hilde, som gjorde sitt første renn i årets utgave av Hoppuka, etter å ha blitt hentet inn før Innsbruck-rennet, landet på 116,5 meter i sitt andre hopp. Han endte dermed som nummer 17 i rennet.

Andreas Stjernen fløy ned til 117 meter i finaleomgangen, og endte til slutt på 19.plass. Joachim Hauer ble nummer 25 etter et hopp på 114,5 meter i den andre omgangen.

God førsteomgang

Etter den første omgangen, ledet sammenlagtleder Peter Prevc. Kenneth Gangnes lå flott an på en andreplass, bare 3,7 poeng bak sloveneren. Gangnes hoppet lengst i omgangen, med 126,5 meter, men vindkompensasjon og stilkarakterer brakte Prevc opp i ledelsen. Tyske Freund var nummer tre.

De andre norske hopperne imponerte også. Forfang var nummer fire etter første omgang, Fannemel var nummer ni, Hilde nummer ti, Stjernen nummer tolv og Hauer nummer 15.

Daniel Andre Tande var den eneste norske som ikke gikk til finaleomgangen.

Kommentarer til denne saken