Gå til sidens hovedinnhold

Går for fellende dom foran TV-kameraene

I dag vil statsadvokat Aktor Hans J. Bender legge ned påstand om fellende dom for de åtte tiltalte i trafficking-saken. Samtidig blir han historisk ved å prosedere foran kamera.

Mens TV 2 monterte opp kamera og mikrofon gjorde statsadvokat Hans J. Bender seg klar til å innlede sin prosedyre i Oslo tingrett.

Mandag vil TV 2 for første gang i norsk historie ta opp prosedyren i en tingrett. Deler av prosedyren vil bli sendt på nyhetene i kveld, og på TV 2 Nettavisen senere mandag.

- Dette er en historisk begivenhet, konstaterte nyhetsredaktør Kjell Øvre Helland i TV 2 Nyhetene overfor TV 2 Nettavisen fredag.

- Særdeles krenkende
Etter åtte uker med bevisførsel er han glad for å være i mål. Det har ikke vært enkelt for påtalemyndigheten å legge fram bevisene de har mot de tiltalte i trafficking-saken. Spesielt fordi de to hovedvitnene - jentene som skal ha blitt misbrukt på det groveste - har hatt problemer med å snakke om den grufulle tiden de var igjennom i Norge.

- Voldtektene har vært særdeles krenkende overgrep og har vært med å trykke ned jentene, sa Bender da han startet sin prosedyre.

Hatt problemer med bevisførsel
Den ene jenta nektet å komme til Norge for å vitne i straffesaken fordi hun fryktet for sitt liv. Dermed måtte retten nøye seg med videopptak av et avhør av kvinnen. Den andre kvinnen ble psykisk syk etter å ha forklart seg i retten.

Forsvarerne mente at de ikke hadde fått stilt henne alle relevante spørsmål og ønsket å utsette hele saken. Det førte ikke fram.

- Vi har hatt problemer med å føre bevis i saken, og jeg har vært redd for at påtalemyndigheten ikke skulle klare å føre de bevis den mente var nødvendig. Det mener jeg at påtalemyndigheten nå har klart. Derfor vil jeg legge ned påstand om domfellelse, sa Bender til TV 2 Nettavisen før retten ble satt mandag.

- Stressmoment
At Norges befolkning etter hvert vil kunne se og høre prosedyren på TV 2 og i TV 2 Nettavisen, synes han er fint.

- Å ha kamera og mikrofon her vil være et lite stressmoment. Ikke på grunn av innholdet i det jeg skal si. Det skal være offentlig. Men det er en uvant situasjon. Jeg tror det skal gå bra, sier han.

Reklame

United-legenden håper Solskjær henter Haaland til Old Trafford

Kommentarer til denne saken