Nils Johan Semb har formelt sett ennå ikke hatt sin første dag på jobben. Likevel ser han nå ut til å gå på sin første smell.

Fredag kom nemlig 2. divisjonsklubbenes interesseorganisasjon, Divisjonsforeningen av 2002 (DF02), med sine endelige forslag til hvordan neste års 2. divisjon skal være. Den viktigste endringen gjelder Tippeliga-lagenes annetlag. I år kunne de stille med 4-7 A-lagsspillere i hver kamp. Den avtalen maktet de ikke å holde, og misnøyen har vært stor med Tippeliga-klubbenes prioriteringer.

To mulige forslag
Derfor jobber DF02 knallhardt for å endre 2. divisjonsreglene.

- Vi har fredag sendt inn to forslag som kan løse dette, sier DF02s Rune Nilsen til Nettavisen.

- Det ene forslaget er det du skrev om tidligere i uka, at Tippeliga-lagene neste år må spille med U21-spillere og maksimalt to spillere som er eldre enn det i hver kamp. Det andre forslaget er at annetlagene neste år kan stille med 0-4 A-lagsspillere i 2. divisjon, i stedet for 4-7 slik det har vært i år, legger han til.

DF02 vil ha en av forslagene skrevet inn i reglene, slik at de kan straffe klubber som bryter reglene.

Nå begynner DF02 umiddelbart jobben med å overtale norske klubber om at ett av de to forslagene er den rette veien å gå for norsk fotball. Avgjørelsen faller på fotballtinget til våren. Et forslag trenger to tredels flertall for å gå gjennom. I så fall trer de også i kraft med umiddelbar virkning.

Får ingen av forslagene to tredels flertall, fortsetter alt som i dag. Det ser altså ut til å være Sembs håp.

Ingen tro på Sembs forslag
Profiler som Ivar Morten Normark og Odd-trener Dag-Eilev Fagermo har den siste uka gått hardt ut mot det nåværende seriesystemet. Begge ønsker Tippeliga-lagenes annetlag fjernet fra det normale seriesystemet. Samtidig har Nils Johan Semb uttalt at i alle fall den ene av de to skisserte løsningene for 2. divisjon kan være ødeleggende for norsk fotball.

- Jeg er villig til å slåss mot denne endringen, sa Semb da Nettavisen skisserte en 2. divisjon hvor annetlagene kun fikk bruke U21-spillere og to spillere over den grensen i hver kamp.

DF02 la merke til toppfotballsjefens innvendinger, men går uansett mot hans ønske.

- Semb skisserte selv et forslag om å bruke u24-spillere samt 2-3 spillere over den alderen i hver kamp. Men det vil ikke hjelpe noe. Dette handler om fair play. I år har vi flere ganger sett at Tippeliga-lag stiller med rene juniorlag i 2. divisjon. Vi mener at begge våre to forslag vil sørge for mer fair play, poengterer Nilsen.

Hva mener du? Vil du fortsette med 2. divisjon som nå, eller støtter du heller ett av de to forslagene som det nå skal kjempes for på tinget? Si din mening i kommentarfeltet under.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!