- Jeg kommer til å gjøre alt i min makt for at dette skal prøves rettslig, sier Kohinoor til TV2 Nyhetene.

Likestillings- og diskrimineringsombudet konkluderte torsdag med at ambulansesjåførene opptrådte diskriminerende da de nektet å behandle Ali Farah i parken.

Tenker på datteren
Ali Farah ble slått ned av en ukjent mann i Sofienbergparken i august i fjor. Han pådro seg hodeskader, men ambulansepersonellet som kom til stedet, ville ikke kjøre Farah til sykehus.

- Jeg vil ikke at min lille datter skal vokse opp i et land der hun ikke kan stole på ambulansefolk eller leger om hun blir syk eller skadet, bare fordi hun er mørk i huden. Denne rapporten skal vi bruke i en rettssak, sier Farah til TV2 Nyhetene.

Anmeldt
Saken er også anmeldt til politiet og er fremdeles under behandling. Dersom anmeldelsen henlegges, kommer samboerparet til å reise sivilt søksmål mot sjåførene.

Samtidig «frikjenner» ombudet politiets opptreden i saken. Likestillings- og diskrimineringsombudet mener Alis etniske bakgrunn ikke hadde betydning for politiets opptreden. Ombudet mener heller ikke at politiets handlet i strid med diskrimineringsloven.

Fornøyde
Politiet selv er glade for konklusjonen fra ombudet.

- Vi er godt fornøyd med denne avgjørelsen, men vi skal likevel fortsette å jobbe aktivt for å motvirke rasisme og diskriminering innen egne rekker, sier visepolitimester Sveinung Sponheim i en pressemelding.