Gå til sidens hovedinnhold

Går ut med Arvesens dopingprøver

Sykkellaget til Kurt Asle Arvesen, danske CSC, skal offentliggjøre lagets dopingprøver.

Laget til Bjarne Riis utfører egne prøver av sine syklister. Tanken er å styre unna alle anklager om doping, et fenomen sykkelsporten er hardt rammet av.

400 tester
Siden vi begynte på år 2007, har Kurt Asle Arvesens lag foretatt om lag 400 prøver av sine egne syklister. Det er den danske antidoping-eksperten Rasmus Damsgaard som har gjort testene av laget.

- Normalt sier man at man er uskyldig inntil det motsatte er bevist. Slik er det ikke med sykkelsporten. Derfor er vi nødt til å være konstruktive, og se på hva vi kan gjøre. Sykkelsporten er i minus, og det er oppoverbakke for tiden, sier CSCs pressesjef, Brian Nygaard, til dansk TV 2.

CSCs arbeid får støtte i det internasjonale sykkelforbundet.

- Jeg støtter alle lag som kjemper mot doping, og det er ingen tvil om at CSC er blant dem som tar antidoping-arbeidet mest seriøst, sier president Pat McQuaid.

Før Tour de France
Det er ikke kjent hvor eller hvordan resultatene blir offentliggjort, men det skjer før årets utgave av Tour de France begynner.

P.S. En av CSC-sjef Bjarne Riis' tidligere lagkamerater i Team Telekom, Bert Dietz, innrømmet mandag at han dopet seg da han var aktiv.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis