Gå til sidens hovedinnhold

Gardells dommedag blir film

Jonas Gardells forestilling om jordens siste dager blir norsk spillefilm.

(SIDE2:) Torsdag ble det klart at den nye norske komedien «Mennesker i solen» får 12, 3 millioner kroner fra Norsk filminstitutt.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Filmen bygger på komikeren og forfatteren Jonas Gardells skuespill med samme navn. Den handler om noen venner på en campingplass som plutselig oppdager at Gud har satt playknappen på «fast forward» og jordens siste dager nærmer seg med stormskritt.

Norsk Filminstitutt omtaler komedien som et kammerspill.

- Gjennom en mettet og intens dialog får vi være med på en reise inn i soner der en dyp frykt for å leve blir ubarmhjertig avdekket. Det er rått, usminket, til dels hjerteskjærende og opprørende - men først og fremst med en nådeløs humor, sier konsulent Einar Egeland.

Filmen er den anerkjente teaterregissøren Per-Olav Sørensens spillefilmdebut. Sørensen står bak en rekke store teatersuksesser, sist regisserte han Aksel Hennie og Ane Dahl Torp i det kontroversielle «Drapene i Aalst».

LES MER: - Ekstremt vondt uansett

Med seg på laget har han den prisbelønte filmfotografen John Christian Rosenlund, som har fotografert «De Usynlige» og «Den brysomme mannen», samt jobbet med Bent Hamer på flere av hans filmer.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Reklame

Nå: Stort ryddesalg i Nettavisens nettbutikk