Avinor melder rett før klokken 09 at luftrommet over Kjevik, Sola og Karmøy er stengt.

Samtidig er luftrommet over Flesland er åpnet igjen for en kort periode, mens offshoretrafikk i Nordsjøen er stanset.

Les også: Må igjen stenge en rekke flyplasser

Se hvordan askeskyen vil bevege seg nederst i saken.

- Usikkert etter 14
Oslo Lufthavn Gardermoen (OSL) er foreløpig åpen, men askeskyen som stenger flyplassene i sør og vest, truer nå også flytrafikken til og fra hovedflyplassen.

Det er derfor uvisst hva som skjer utover dagen. Ifølge Avinors prognoser tyder det på at flyplassen kan være åpen hele dagen. Men dette er OSLs informasjonssjef mer usikker på.

- Flyplassen blir åpen fram til klokken 14, og så blir det mer usikkert utover ettermiddagen på grunn av risikoen for at Oslo Lufthavn skal komme inn under askeskyen, sier informasjonssjef Jo Kobro ved OSL til Nettavisen ved 09-tiden.

Avinor sier at de vil komme med en ny melding om utsiktene for Gardermoen ved 15-tiden.

- Vi har sagt at det prognosene viser er at Gardermoen vil være åpen hele dagen. Men det er prognoser, for det kan skje endringer, sier kommunikasjonsdirektør Ove Narvesen i Avinor til Nettavisen.

Kobro forteller at innenlandstrafikken stort sett går veldig greit tirsdag, bortsett fra trafikken til og fra de stengte flyplassene. Ifølge han vil Flesland være åpen til klokken 11.

- I utlandet er det Stockholm som er oppe. Ellers så er veldig mye stengt i Europa, men trafikken til Sør-Europa skal gå bra, sier informasjonssjefen.

- Ligger på grensen
Statsmeteorolog Helge Strand ved Meteorologisk institutt, forteller at askeskyen for øyeblikket ligger i Nordsjøen.

- Og så trekker den seg inn over Sørvestlandet nå, og så går den østover og deretter sørover igjen mot kvelden. Gardermoen vil ligge helt på grensen, sier Strand.

Han sier det er usikkert om hovedflyplassen vil bli stengt, og at det er det opp til Avinor å avgjøre, men blir det tilfelle vil det først bli sent i ettermiddag.

- I løpet av natten trekker nok askeskyen seg unna Norge, sier statsmeteorologen.

Mellom Oslo og Sogn
Meteorologisk institutt baserer seg på prognoser fra det britiske meteorologiske instituttet, Met Office.

- Prognosene viser at skyen i dag kommer til å være sør og vest for Oslo, mellom Oslo og Sogn og Fjordane en plass for det meste i utbredelse, sier han.

Avinor skriver på sine nettsider at passasjerene må forholde seg til flyselskap og reisebyrå for nærmere informasjon om hver enkelt flyvning.