Gå til sidens hovedinnhold

Gary Speed overtar som landslagssjef

Går nesten umiddelbart fra spillerkarrieren til jobben som Wales-trener.

41 år gamle Gary Speed overtar som sjefen for det walisiske landslaget etter John Toshack, som forlot jobben allerede i september i høst.

Det betyr at den tidligere toppspilleren, som debuterte for Leeds allerede i 1988 og som også var innom Everton, Newcastle, Bolton og Sheffield United, tar over som landslagssjef nesten umiddelbart etter at spillerkarrieren er over.

- Det er veldig vanskelig å avslå når hjemlandet spør om tjenestene dine, sier Speed ifølge BBC.

- Jeg er veldig stolt over å ha blitt spurt om å lede Wales, legger 41-åringen til.

Speed gikk til Sheffield United i januar 2008, men pådro seg skadeproblemer høsten etter. I oktober 2009 annonserte Speed at han «var 40 og ikke hadde spilt fotball på et år - man kunne tolke det som man ville», men spilleren fortsatte likevel å trene med klubben.

Først i 2010 la han offisielt opp som fotballspiller, og i høst tok han over treneransvaret for Sheffield United etter at manager Kevin Blackwell fikk sparken.

1-0-tapet for Barnsley i helgen ble dermed siste kamp som manager for Sheffield United, og nå er Speed klar til å føre Wales til triumfer i EM-kvalifiseringspuljen mot England, Sveits, Bulgaria og Montenegro.

Wales har åpnet gruppa med tre strake tap (0-1 mot Montenegro, 0-1 mot Bulgaria, 1-4 mot Sveits). Siden Toshack trakk seg har Brian Flynn hatt det midlertidige ansvaret med å lede landslaget.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken