Gå til sidens hovedinnhold

Gazza dømt til betinget fengsel

Dommeren: - Jeg håper jeg aldri ser deg igjen.

Fire uker betinget fengsel, tre år uten bilsertifikat, og behandling for alkoholproblemene.

Det var dommen den tidligere fotballstjernen Paul «Gazza» Gascoigne fikk på torsdag, etter å ha blitt stoppet av politiet i Newcastle 8. oktober i høst, melder BBC.

Gazzas alkoholnivå ble målt til en promille som var fire ganger så høy som landets trafikklover tillater det, og Gascoigne risikerte dermed å tilbringe julehøytiden bak lås og slå. At det endte i en betinget dom, var derfor en lettelse for 43-åringen.

Dommeren Stephen Earl fastslo også i dommen at Gascoigne vil bli dømt til ubetinget fengsel dersom han blir arrestert for kjøring i alkoholpåvirket tilstand i løpet av det neste året.

- Jeg håper jeg aldri ser deg igjen, la dommeren til.

Gascoigne ga ingen kommentarer til pressen da han forlot retten, men hans forsvarer, Stephen Andrews, sa at han var lettet og at dommen var et «godt resultat».

Paul Gascoigne var i sin tid en av Englands beste fotballspillere, og var i sine glansdager juvelen på laget på både Newcastle, Tottenham, Lazio og Rangers. Karrieren har likevel blitt overskygget av personlige skandaler, og Gazzas alkoholproblemer har vært viden kjent i lengre tid.

I retten ble det lagt vekt på at Gazza går jevnlig til et antidopingprogram i byen Dorset, der han er inne i sin femte av tolv uker.

Han besøker også møter hos Anonyme Alkoholikere og Anonyme Narkomane.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken