Gå til sidens hovedinnhold

Gazza: - Min siste sjanse

Den gamle fotballhelten om rusproblemene.

- 2008 var et forferdelig år for meg, mitt verste noensinne, sier en åpenhjertig Paul «Gazza» Gascoigne i et intervju med The Sun.

Nå innrømmer 41-åringen at noe må gjøres, skal han overleve.

- Kompisen min, Jimmy Five Bellies, sier jeg har flere liv enn en katt, og han har rett. Men dette er mitt siste, sier den gamle landslagshelten.

- Dør hvis jeg drikker
For tiden er han inne på rehabilitering for å få bukt med alkohol- og narkotikaproblemene. Flere ganger har han vært nære ved å miste livet som følge av rusproblemene.

- Jeg kan aldri drikke igjen. Hvis jeg gjør det, dør jeg, sier Gazza i intervjuet.

Nylig sto Paul Gascoignes sønn Regan (12) fram i en TV-dokumentar og kritiserte sin far sterkt.

- Jeg skulle ønske min far forsvant fra oss. Han dør sannsynligvis snart. Alle tenker at han er Gazza, men selv om han er en toppspiller så betyr ikke det at han er en god far eller god person å være sammen med, gjør det?

- Jeg synes synd på ham siden han er i en slik tilstand, men det er ikke vår feil, sa Regan i en Channel 4-dokumentar.

Beintøft opptreningsprogram
Selv er Gazza sterkt kritisk til måten TV-kanalen og ekskona Sheryl har portrettert ham på, og spesielt for at sønnen fikk lov til å komme med så kraftige utbrudd mot sin far. Men først og fremst er fokuset nå på å bli tørrlagt, noe han har vært den siste måneden.

- Jeg drakk da jeg var lykkelig, jeg drakk da jeg var trist. Og ja, jeg tenkte jeg kunne dø.

Nå går den gamle midtbanestjernen igjennom et beinhardt opptreningsprogram med 7.000 sit-ups hver dag. Kompis Jimmy Five Bellies er optimistisk.

- Han så ut som et spøkelse da han sjekket inn den 5. desember, men nå ser han mye bedre ut. Og han er mye mer bestemt enn jeg noen gang har opplevd ham før.

- Folk sier det vil gå med ham som det gikk med George Best. Han sier de bør passe på seg selv i stedet, men grunnen til at folk bryr seg er at hele nasjonen elsker ham, sier Gazzas svirebror.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken