Gå til sidens hovedinnhold

Geir Helljesen har fått ny jobb

70-åringen går fra valgvake til PR-Hanssen.

Tirsdag ble det klart at Per Terje Vold går til PR-byrået First House.

Onsdag er det klart at NRK-veteranen Geir Helljesen følger i samme spor.

- Selv om jeg er 70 år, har jeg mye å bidra med. Derfor har jeg etablert mitt eget selskap og valgt å gå i samarbeid med et attraktivt faglig miljø. Etter mange år som politisk journalist gleder jeg meg til å ha spennende år i en helt ny rolle, som rådgiver, debattleder, konferansier og medietrener samt å bidra med politisk analyse. Det at vi seniorer kan brukes aktivt som en ressurs er svært stimulerende, sier Geir Helljesen, i en melding.

- Vi har som mål å skape et solid og tverrfaglig miljø av seniorkompetanse innenfor våre tre satsingsområder finansiell kommunikasjon, politikk, samfunn og medie- og krisehåndtering. Derfor er vi glad for at vi har fått en erfaren og anerkjent ressursperson som Geir Helljesen som vår samarbeidspartner. Hans bakgrunn vil være av stor verdi både for vårt faglige miljø og for våre kunder, kommenterer styreleder i First Leif Monsen, i meldingen.

Allerede i full sving
- Geir Helljesen er allerede involvert i flere prosjekter, og jeg er glad for å dra nytte av hans vide kompetanse, sier Jan-Erik Larsen hos PR-byrået.

Geir Helljesen jobbet i politisk avdeling i NRK, og er særlig kjent som ekspertkommentator og analytiker under kommunevalg og stortingsvalg. Han gikk av med pensjon etter stortingsvalget i september 2009. Helljesen begynte i Dagsrevyen i 1968 og har vært medlem av NRKs styre som representant for de ansatte fra 1990 til 2008. Geir Helljesen fikk hedersprisen under Gullruten 2008 for sitt mangeårige journalistiske arbeid. I 2005 fikk han NRKs pris som «årets journalist». Han ble 11. november 2009 utnevnt til ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Oppstyr
Det ble mye oppstyr da det ble kjent at Bjarne Håkon Hanssen startet opp First House med flere tungvektere i PR-bransjen. Årsaken var at mange mente han gikk for fort fra toppverv i politikken til å kunne bli rådgiver.

I november ble det klart at Hanssen får en karantene på seks måneder, og kan dermed ikke begynne som privat rådgiver. Det er Karanteneutvalget som har avgjort at Hanssen ikke får lov til å begynne i jobben som strategisk rådgiver i First house AS før 20. april 2010.

Samtidig har Hanssen saksforbud fram til 20. oktober 2010. Det betyr at han i stillingen som rådgiver i First House ikke kan jobbe med saker knyttet til Helse- og omsorgsdepartementet. Dette for å unngå at han skal kunne jobbe med saker han selv hadde på bordet før han gikk.

Les mer: Helse-Hanssen får ett års karantene

Reklame

- Den beste barbecuesausen vi har smakt

Kommentarer til denne saken