Gå til sidens hovedinnhold

General: Ikke soldater til Somalia

En amerikansk general sier han ikke ser for seg amerikanske soldater i Somalia.

General William Ward, sier han ikke tror amerikanske soldater vil gå inn i Somalia, der al-Qaida har oppfordret beseirede islamister til å starte et opprør lik det som foregår i Irak.

Ward regnes som en kandidat til stillingen som leder for den planlagte African Command, organet som skal lede Pentagons operasjoner i Afrika.

- Situasjoner endrer seg, men jeg kan ikke se at det vil skje nå, og ingenting jeg har hørt peker i den retning, sier Ward ifølge Reuters.

Islamister som kontrollerte store deler av det sørlige Somalia, ble nedkjempet av etiopiske soldater som forsvarte Somalias overgangsregjering. Vestlige og afrikanske diplomater har bedt om at det sendes fredsbevarende styrker i Somalia etter at en al-Qaida leder oppfordre islamister til å starte et opprør mot etiopiske soldater.

En tjenestemann i det amerikanske forsvarsdepartementet har sagt at amerikansk støtte til en fredsbevarende styrke kan innebære logistisk støtte, men at det er usannsynlig at USA vil gå lengre enn det.

- Jeg tror vi må være svært forsiktige med amerikansk engasjement – ikke fordi vi ikke vil hjelpe til, men fordi vi har baggasje i Somalia, og Somalia ser på oss som en aktør med baggasje, sier tjenesemannen, som ønsker å forbli anonym.

I 1993 ble 18 amerikanske soldater drept i kamper med somaliske militante i Mogadishu.

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk