Gå til sidens hovedinnhold

Genial igjen

Med en frekk Ronaldinho på laget var Barcelona aldri i nærheten av å bli tidenes verste.

BARCELONA-WERDER BREMEN 2-0:

Spanierne måtte slå tyskerne for å ikke bli tidenes første regjerende mester som røk ut i gruppespillet sesongen etter. Og om det var tvil før kampen – så var det sjelden tvil underveis.

Viste vei
Og endelig tok Ronaldinho ansvar.

Verdens kanskje beste fotballspiller har med et par unntak hatt en trøblete høst, men da Barcelona fikk et billig frispark etter 12 minutter viste han seg fra sitt beste.

For en gangs skyld brukte han ikke briljansen sin til å skru ballen over muren og inn i krysset. I stedet lot han muren hoppe, og bredsidet ballen under muren og hardt inn i hjørnet. Herlig frekt, og typisk for for en fotballspiller av hans kaliber.

- Vi la ned en voldsom innsats for å få ledelsen. Vi spilte attraktiv fotball. Det er ikke alltid i lett i kamper som denne, men vi spilte bra, fikk det resultatet vi ønsket oss og er videre, sier Barcelona-manager Frank Rijkaard.

Fem minutter etter 1-0 ble så all tvil feid til side da Eidur Gudjohnsen satte ballen i mål etter pent angrepsspill. Ludovic Guily kom seg fri på høyrekanten, og serverte på sølvfat til islendingen som scoret sikkert.

Kjempemiss
Begge lagene hadde flere sjanser til å score utover i kampen, og det var bortimot utrolig at ingen av dem gjorde det. Tyskerne traff stolpen, men Barcelona var aller nærmest en ny scoring like etter 2-0-målet.

Eidur Gudjohnsen driblet av tre spillere, men alene med keeper skjøt han i stolpen. Returen datt til Ludovic Guily, men med hele målet gapende foran seg, satte franskmannen ballen hjelpesløst utenfor.

Heldigvis for ham og Barcelona betød det til slutt ingenting.

Werder Bremen må ta til takke med Uefa-cupspill etter nyttår, men alt annet ville vært en sensasjon av de sjeldne innen fotballverdenen.

- Vi er likevel stolte av innsatsen vår i denne gruppa, sa Werder-trener Thomas Schaaf etterpå.

PS: Werder Bremen tok ti poeng i gruppa, men gikk altså ikke videre. Det er kun 6. gang i Champions League-historien at det skjer. Normalt holder ti poeng til avansement.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen