Gå til sidens hovedinnhold

Gerrard: - Bråket påvirker oss

Peter Crouchs første ligamål siden mars i fjor kan ha reddet jobben til manager Rafael Benitez, men Steven Gerrard liker ikke det som skjer.

Liverpools kaptein Steven Gerrard innrømte etter 2-2-kampen mot Aston Villa mandag kveld at uroen rundt manager Rafael Benitez preger spillerne. Eierne var som kjent i samtaler med Jürgen Klinsmann og ønsket tyskeren som ny manager.

- Det er ikke bare denne uka. Det har pågått en god stund og det hjelper definitivt ikke spillerne. Vi vet hva som foregår, men som spillere har man en jobb å gjøre på banen og du forsøker å ikke tenke på sånt. Men av og til er det umulig, spesielt når det er hver eneste dag, sa Gerrard til Setanta Sports.

Dominterte lenge
Ett poeng på hjemmebane hjelper neppe Rafael Benitez, som er under mer press enn noen gang tidligere.

- Vi burde vinne alle hjemmekampene våre med den stallen vi har. Vi er skuffet over poengdelingen, men all ære til Villa. Kanskje de fortjente et poeng, oppsummerte Gerrard.

Det er høflig sagt av Liverpools midtbanemotor. Det var nemlig Liverpool opp og Liverpool ned de første 68 minuttene på Anfield. De rødkledte vertene skapte den ene sjansen etter den andre, men sjelden de helt store målsjansene.

Likevel presset de Aston Villa bakover med et press så massivt at man sjelden ser maken i Premier League.

Mot spillets gang
Midtveis i andre omgang satte Villa-manager Martin O'Neill inn Marlon Harewood for Craig Gardner. Det skremte nok ikke så mange Liverpool-spillere - 28 år gamle Harewood hadde bare scoret fire ligamål på to sesonger før mandagens kamp.

Det tok imidlertid ikke mer enn to minutter før Harewood scoret, attpåtil med et brassespark. Målet kom som et sjokk på Liverpool, som ikke hadde gitt Aston Villa en eneste reell målsjanse tidligere i kampen.

Som om ikke det var nok scoret også Olof Mellberg tre minutter senere. Han er heller ikke kjent som noen målmaskin. Svenskens avslutning gikk via Fabio Aurelio og blir vel muligens regnet som et selvmål.

Første siden mars
Bare et minutt etterpå kontret Villa med to spillere mot én, men ballføreren brukte for lang tid og ble løpt opp av Jamie Carragher. Det var faktisk ikke langt unna at Aston Villa tok ledelsen 3-1 på Anfield.

Liverpool tok tilbake initiativet i kampen, men utligningen satt veldig langt inne. Først i det 88. minutt kom den - og det var innbytter Peter Crouch som scoret for hjemmelaget.

Det var den høyvokste spissens første ligamål siden 31. mars i fjor. Det oppsummerer vel litt av problemet til gullambisiøse Liverpool - spissene scorer for lite mål.

Med unntak av Fernando Torres, selvfølgelig.

Protesterte for Benitez
Den trofaste Anfield-fansen sang navnet til manager Rafael Benitez gjennom hele kampen. Hensikten var å markere sin avsky mot behandlingen Liverpools spanske trener får av klubbens amerikanske eiere - Tom Hicks og George Gillett jr.

Med plakater som «Yanks Out» og «You messed up Vietman, you messed up Iraq! Don't mess with scousers by giving Rafa the sack» var budskapet vanskelig å misforstå.

Det må være rørende for Benitez å se hvilken støtte han får av fansen, til tross for at han aldri har vært i nærheten av å lede klubben til det ligagullet Merseyside har savnet siden 1990.

Den populære manageren må likevel tåle kritikk, ikke minst på grunn av flere mer eller mindre mislykkede spillerkjøp. Selv om han har hentet suksessfulle spillere som Fernando Torres, Daniel Agger, Pepe Reina og Xabi Alonso til klubben, har han også bladd opp fete pundbunker for spillere som nevnte Crouch og nederlenderen Dirk Kuyt.

Sparker Benitez?
Spørsmålet er hvordan Hicks og Gillett jr. vil reagere på mandagens resultat. Det var klubbens fjerde strake uavgjorte kamp i Premier League.

Liverpool ligger på femteplass etter 23 serierunder, men har bare spilt 22 kamper. De røde har til og med byrivalen Everton foran seg på tabellen.

Avstanden opp til serieleder Manchester United er 14 poeng. Det kan virke som om Benitez - eller de amerikanske eierne - sitter på lånt tid.

Les flere aktuelle sportssaker her!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken