John Arne Riise satt med datteren på fanget da han første gang så de grusomme nyhetsbildene fra Haiti. 29-åringen ville hjelpe til, på en eller annen måte. Løsningen ble å kontakte venner og kjente i idrettsmiljøet, samle inn signerte drakter og andre attraktive gjenstander og auksjonere dette bort til Redd Barnas arbeid på Haiti.

Hans gamle lagkamerat Steven Gerrard bidrar med både drakt og fotballsko, begge naturligvis signert av Liverpools kaptein. Det høyeste budet på den signerte drakten er 200.500 kroner.

- Vanvittig
- Det er helt sykt! Helt vanvittig! Jeg hadde ikke satt noen mål om bestemte summer, men jeg hadde i alle fall ikke forventet så mye, sier Riise til Nettavisen.

Han har naturligvis fortalt den engelske superstjernen at hans drakt er den soleklart mest innbringende.

- Jeg sendte ham en tekstmelding om det, ja. «I like it!» skrev han tilbake.

Riise har fått hjelp av langt flere enn Steven Gerrard. For å nevne noen av bidragsyterne: Michael Schumacher har donert en signert Ferrari-genser, Ole Einar Bjørndalen en signert skidress, Terje Håkonsen et signert Burton-brett, Kjetil André Aamodt et foredrag og Francesco Totti både signert drakt og fotballsko.

- Jeg tok kontakt med alle jeg kjente. Nå jobber jeg med å ta kontakt med folk i de miljøene som kan by mest mulig, forteller Riise entusiastisk.

Viktig å bidra
Riise, som får en stadig større stjerne i Roma, mener at det er viktig at idrettsutøvere engasjerer seg i veldedig arbeid.

- Selvfølgelig synes jeg at dette er viktig. Jeg føler meg utrolig priveligert. Ja, vi har jobbet hardt, men vi er også veldig heldige. Vi er forbilder for mange, og da skal det så lite til. Vi gjør en del i Roma og gjorde litt sånt i Liverpool, også. Jeg liker å stille opp for folk som har det vanskelig.

Etter jordskjelvet i Roma i april i fjor, som kostet over 250 mennesker livet, bidro alle spillerne i Roma gjennom å donere en prosentandel av lønna til hjelpearbeidet.

- Det tror jeg mange andre klubber i Italia også gjorde, sier Riise.

Riises auksjoner stenger førstkommende torsdag. Mange attraktive gjenstander er fortsatt tilgjengelige for langt billigere summer enn drakten til Steven Gerrard. Du kan se hva som auksjoneres og selv legge inn bud på QXL.no.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!